Zakłady Piekarskie "Oskroba" Sp. z o.o. w Panoramie Firm

Galeria zdjęć i wideo

Opis działalności

Początek działalności naszej firmy sięga lat trzydziestych, kiedy to dziadek obecnego właściciela wybudował małą piekarnię. Następnie rodzinną tradycję kontynuowali jego synowie Stanisław i Ryszard, a od roku 1981 wnuk Wacława - Dariusz Oskroba, który jest prezesem firmy działającej pod nazwą Zakłady Piekarskie "Oskroba" Sp. z o.o. mieszczącej się w Celestynowie k/Otwocka.

O nas

Historia naszej firmy sięga lat trzydziestych ubiegłego wieku, kiedy to Wacław Oskroba otworzył pierwszą piekarnię. Rodzinną tradycję kontynuowali jego synowie, Stanisław i Ryszard, a od 1981 roku pielęgnuje ją wnuk Wacława ze swoją rodziną.

Przez lata z małej piekarenki z jednym piecem staliśmy się dużą piekarnią dysponującą trzema zakładami produkcyjnymi.

Mimo nieustannego rozwoju nadal jesteśmy firmą rodzinną, w której doświadczenie, wiedza i tajniki zawodu przechodzą z ojca na syna i która nieustannie czerpie z polskich tradycji piekarskich.

Swój sukces zawdzięczamy umiejętnemu łączeniu nowoczesnych rozwiązań technologicznych i wieloletniego doświadczenia.+

Doskonałym przykładem tego, jak można łączyć tradycję i nowoczesność, jest nowa linia do produkcji chleba formowego na naturalnym zakwasie, wykorzystująca rewolucyjną technologię czystych pomieszczeń (clean room). Jest to najnowocześniejsza a przy tym naturalna metoda przedłużania trwałości pieczywa.

Nasze wypieki dostępne są w hipermarketach i hurtowniach spożywczych, supermarketach, dyskontach, sklepach detalicznych oraz w punktach firmowych, należących do naszej własnej sieci franczyzowej, która obejmuje w tej chwili około 150 placówek.

Jesteśmy stabilną firmą działającą długofalowo. Wierzymy, że spoczywa na nas odpowiedzialność za zadowolenie i zdrowie naszych Klientów, staramy się sprostać jej najlepiej, jak umiemy.



Wysokie kwalifikacje naszego zespołu, najlepsze surowce na rynku oraz tradycyjne technologie piekarskie w połączeniu z nowoczesnymi rozwiązaniami, składają się na jakość naszych wyrobów, wysoko cenioną przez rosnące grono Klientów.

Marki i specjalizacje

Pieczywo codzienne

- pszenno-żytnie
- ciastka drożdżowe
- pszenno-żytnie krojone
- ciastka francuskie
- razowe
- bułki
- kajzerki
- chałki
- grahamki
- rogaliki
- paluchy
- pączki
- drożdżówki

Produkty i usługi

Pieczywo o przedłużonej trwałości:

- chleby pełnoziarniste krojone (chleb żytni pełnoziarnisty, słoneczny pełnoziarnisty, sojowy pełnoziarnisty, pumpernikiel)
- chleby razowe krojone (chleb graham, wileński, razowy na miodzie, miodowy ze śliwkami, razowy sojowy, razowy słonecznikowy, wieloziarnisty, miodowy z orzechami, razowy z gruszkami, razowy owsiany, razowy light)
- chleb litewski, tostowy, tostowy pszenny, tostowy wieloziarnisty
- bułka tarta

Pieczywo mrożone.

Opinie

0/1000
Oceń nas

Czy polecisz serwis Panorama Firm znajomemu?

Na pewno nie polecę Zdecydowanie polecę
Dziękujemy za Twoją opinię.
Zamknij