Organizowanie imprez okolicznościowych w domu należy już do przeszłości. Od lat miejscem wesel, chrzcin, komunii czy urodzin są restauracje. To bardzo praktyczne rozwiązanie. Rezerwujemy lokal, wybieramy menu i o nic nie musimy się martwić. Odchodzi gotowanie potraw, przygotowanie stołu, naczyń, podawanie dań i sprzątanie. Koszty imprezy są bardzo często porównywalne do organizacji w restauracji.

Organizacja uroczystości w restauracji.

Organizacja uroczystości w restauracji, nie jest czymś nowym, ale wciąż jest czymś wyjątkowym. Rezerwujemy lokal, zamawiamy dania i nie musimy w zasadzie o nic się martwić, no może jedynie o to, żeby goście dopisali. Dania na wesela, rocznice ślubu, chrzciny, komunie, urodziny, imieniny, studniówki i inne przyjęcia, muszą być przede wszystkim świeże, smaczne i różnorodne. Naszym gościom ma smakować jedzenie. Nie tylko menu jest ważne, ale także odpowiedni wystrój sali, klimatyzacja i sympatyczna obsługa. Jeśli restauracja, tak jak Gracja, jest połączona z hotelem, możemy zamówić gościom nocleg w pokoju hotelowym.

Restauracja na najwyższym poziomie.

Restauracja musi utrzymywać najwyższy standard usług gastronomicznych. Podstawą jest różnorodne i smaczne menu, ale i dobra organizacja Imprezy. Świeże i gorące dania oraz zimne zakąski muszą być podane w odpowiednim czasie, wcześniej ustalonym. Ważna jest więc organizacja, żeby goście nie czekali na jedzenie. Przy organizacji wesela to jednak duże wyzwanie, bo impreza trwa wiele godzin, więc dań jest sporo. Oprócz jedzenia ważna jest aranżacja wnętrza i klimatyzacja oraz obsługa. Gościom lepiej smakują dania, podawane przez uprzejmych kelnerów. W restauracji wszystko musi być dopięte na ostatni guzik.

Wypróbujmy dania,

Menu w restauracji jest najważniejsze. Dania powinny być przygotowywane przez doświadczonych kucharzy. Dobrze, kiedy menu jest opracowane na domowych recepturach kucharzy tak jak w lokalu Gracja. Każdy chętnie skosztuje tradycyjnych potraw, opartych na smakach dzieciństwa. Jeśli zastanawiamy się, czy menu zaspokoi naszych gości, przetestujmy dania. Wybierzmy się na obiad czy obiadokolację i zamówmy jedną potrawę. Jeśli będzie nam smakować, oznacza, że restauracja jest warta zorganizowania w niej imprezy. Zwróćmy uwagę na kelnerów, w jaki sposób obsługują i czy są uprzejmi. Tylko wtedy goście będą zadowoleni z imprezy, a przecież o to tylko chodzi.

Bogate menu.

Menu w restauracji musi być różnorodne, żeby zaspokoiło wszystkich gości. Może i trudno wybrać dania dla każdego uczestnika imprezy, ale z pewnością polska kuchnia będzie smakowała wszystkim. Na pierwszy rzut podawana jest zawsze zupa. Możemy zaserwować rosół tradycyjny, który lubią wszyscy, a o odpowiedniej godzinie (w nocy) przykładowo flaki i forszmak. Jeśli chodzi dania główne, to mamy wybór m.in. takie potrawy jak: ziemniaki, surówka i schabowy eskalop; kieszonki schabowe z pieczarkami; udka z kurczaka, ryż z pieczarkami i surówką; golonka, knedle z mięsem, karkówka pieczona lub żeberka i wiele innych dań. Nie muszą być podawane jak w zestawie z karty, ale dowolnie ułożone. Jeśli chodzi o przystawki, to mamy takie jak: śledź tradycyjny, rybę po grecku, wędlinę, jajka faszerowane, nuggetsy, skrzydełka z kurczaka i wiele innych. Ciasto możemy zamówić w restauracji lub w cukierni. Dlatego, nie będzie żadnego problemu, żeby dostosować menu nawet dla dzieci, jeśli przewidujemy ich obecność.