Kwestia dodatków do żywności wzbudza wiele kontrowersji. Faktem jest, że zmiany społeczne i gospodarcze spowodowały szybką ewolucję podaży żywności na całym świecie, podczas gdy coraz mniej osób zajmuje się jej pierwotną produkcją. Aby sprostać wymaganiom konsumentów dotyczących różnorodności i wygody sektor spożywczy korzysta z dodatków wytwarzanych między przez firmę Agrema. Warto wiedzieć, że współczesne dodatki do żywności są bezpieczne.

Zalecenia dotyczące dodatków do żywności stosowanych w przemyśle spożywczym

Stosując nowoczesne technologie przetwarzania żywności, można wyprodukować produkty spożywcze, które są jednocześnie zdrowe, bezpieczne i niedrogie. Wymaga to często stosowania dodatków, których wytwarzaniem zajmuje się firma Agrema Poland Sp. z o.o. Warto wiedzieć, że dzięki rygorystycznym testom te substancje są dziś nie tylko przydatne, ale w pełni bezpieczne dla naszego zdrowia.

Jak mówi fachowiec z firmy Agrema Poland Sp. z o.o.

europejskie wymagania wobec tych substancji są restrykcyjne i sprawiają, że dopuszczone do użytku dodatki do jedzenia muszą być bezpiecznie dla zdrowia.

Regularnie przeprowadzane kontrole dotyczącą wykorzystywania w żywności chemicznych dodatków odpowiadają na pytania opinii publicznej o jakość sprzedawanych w Polsce produktów spożywczych.

Szeroka oferta dodatków stosowanych przez firmy spożywcze

Przedsiębiorstwo Agrema Poland to w pełni polska firma, która produkcją dodatków żywnościowych zajmuje się od kilkunastu lat. W ich ofercie znajdują się takie produkty jak błonnik i skrobia, substancje słodzące, mieszanki funkcjonalne, suplementy, aromaty i barwniki. Z produktów wytwarzanych przez firmę Agrema korzysta nie tylko przemysł spożywczy, ale także producenci farmaceutyków, oraz wytwórcy pasz dla zwierząt. Każda z produkowanych przez Agremę substancji musi być przebadana, zanim trafi do żywności, a jej użycie przez producentów regulują przepisy prawa. Dzięki nim zostaje zachowana wartość odżywcza danego produktu.