Organizacja imprezy firmowej lub okolicznościowej wymaga dużego zaangażowania ze strony inicjatora. Wyznacznikiem udanego przyjęcia są trzy elementy: pyszne jedzenie, świetna muzyka i przyjazna atmosfera. Jak nietrudno się domyślić, najwięcej kłopotu nastręcza przygotowanie interesującej karty dań. Warto zdać się w tej kwestii na profesjonalistów i skorzystać z usług cateringowych. Jakie są zalety tego rozwiązania?

Po pierwsze – doświadczenie ekspertów

Duże przyjęcia i imprezy firmowe mają to do siebie, że pojawiają się na nich dziesiątki gości. Stawia to przed organizatorem wiele trudności w kwestii przygotowania menu. Każdy z nas ma przecież inne preferencje kulinarne. Dodajmy do tego jeszcze zróżnicowane trendy żywieniowe, a okaże się, że wcale nie tak łatwo jednym daniem zadowolić sporą grupę osób. Współpraca z doświadczoną firmą cateringową zaowocuje stworzeniem przemyślanej i dopasowanej do charakteru uroczystości karty dań. Profesjonaliści:

  • doradzą wybór optymalnej formy poczęstunku,
  • pomogą w ustaleniu liczby i rodzaju serwowanych dań i przekąsek,
  • ustalą harmonogram podawania posiłków z uwzględnieniem przerw,
  • zajmą się kompleksową obsługą strefy gastronomicznej.

Warto podkreślić, że usługi cateringowe nie ograniczają się jedynie do dostawy dań. Fachowcy zadbają również o dostęp do talerzy, sztućców i innych naczyń oraz zatroszczą się o estetyczny wygląd stołów.

Po drugie – oszczędność czasu i nerwów

Przygotowanie posiłków dla kilkudziesięciu gości to niezwykle czasochłonne i stresujące zadanie. I nie chodzi tu tylko o czas spędzony w kuchni. Zanim zabierzemy się za gotowanie, musimy przecież sporządzić listę zakupów i spędzić kilka godzin na poszukiwaniu potrzebnych składników w sklepach. Sama obsługa rodzinnego przyjęcia nie zawsze jest przyjemna. Zamiast spędzać czas z najbliższymi, musimy pilnować, by na stół trafiały ciepłe dania w ustalonej kolejności. Nie ma mowy o relaksie.

Jak informuje specjalista z „Zajazdu Leon”, który świadczy usługi cateringowe na terenie Łodzi, Zgierza i Łęczycy – z cateringu coraz chętniej korzystają nie tylko firmy, ale też osoby prywatne. To świetne rozwiązanie, gdy organizujemy w domu przyjęcie urodzinowe, chrzciny czy komunię dziecka. Dzięki dostawie jedzenia możemy skupić się na tym, co naprawdę ważne – wspólnym świętowaniu ważnego dla naszej rodziny wydarzenia.

Po trzecie – wysoka jakość dań

Firmy cateringowe dbają o wysoką jakość swoich usług. Wszystkie dania, które znajdują się w ofercie, tworzone są na bazie naturalnych składników pochodzących od zaufanych dostawców. Posiłki przyciągają uwagę gości atrakcyjnym wyglądem, pięknym zapachem oraz wyrazistym smakiem. Na pełen catering składają się zupy, ciepłe dania, zimne przekąski oraz desery. Zamówienia realizowane są na czas, dzięki czemu jedzenie zachowuje optymalną temperaturę i wszystkie walory spożywcze.