We współczesnej produkcji żywności bardzo często stosowane są substancje dodatkowe, które zapewniają lepszy smak produktów, podnoszą ich wizualną atrakcyjność i gwarantują dłuższy termin przydatności. Wielu przedsiębiorców z sektora spożywczego zastanawia się więc, gdzie najlepiej zamawiać tego typu dodatki i czym się kierować przy ich wyborze. W artykule wyjaśniamy co jest ważne i przedstawiamy ofertę firmy ASTI, która cieszy się dużym zaufaniem.

Przede wszystkim jakość – kilka słów o produkcji żywności

Każda, profesjonalna firma z branży spożywczej, która chce rozwijać się i zdobywać nowych klientów musi zadbać o wysoką jakość produktów. Konsumenci są bowiem coraz bardziej świadomi i wymagający. By być o krok przed konkurencją i zyskać zaufanie klientów warto wybierać dodatki do żywności z zaufanego źródła, takiego jak ASTI. Przedsiębiorstwo posiada bowiem certyfikat IFS (International Food Standard), który przyznawany jest za zachowanie międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności. Kilka słów na ten temat powiedział jeden z pracowników tej firmy.

Do produkcji dodatków do żywności stosujemy wyłącznie wysokiej klasy surowce, które na bieżąco poddawane są selekcji i weryfikacji przez Dział Jakości. Kwestia bezpieczeństwa jest dla nas priorytetem, zatem każdy nasz klient może mieć pewność, że pod tym względem nigdy nie zawodzimy.

Kompleksowa oferta naturalnych dodatków do żywności

Kolejną ważną kwestią, którą warto mieć na uwadze przy wyborze firmy, oferującej dodatki do żywności jest oczywiście kompleksowość oferty. Jest to zasadne pod względem logistycznym i finansowym – bardziej opłacalne jest złożenie całego zamówienia w jednym przedsiębiorstwie niż rozdrabianie się na kilka mniejszych zamówień. W ASTI najważniejsze substancje dodatkowe znajdą zarówno przedsiębiorcy z branży mleczarskiej, piekarniczej jak i przetwórstwa owocowo-warzywnego. Dostępne są tam bowiem:

  • systemy stabilizująco-zagęszczające do produktów mlecznych, majonezów, sosów majonezowych oraz do produktów piekarniczych,
  • hydrokoloidy i zagęstniki,
  • oleorezyny,
  • olejki eteryczne,
  • barwniki naturalne,
  • przyprawy,
  • ekstrakty roślinne.

Doradztwo technologiczne i profesjonalne podejście do kontrahentów

Oczywiście, nie można zapomnieć o samym podejściu pracowników danej firmy do klienta. Profesjonalna firma, oferująca dodatki do żywności powinna zadbać o kontrahenta i w razie potrzeby doradzić, jaki produkt byłby najlepszy do produkcji danego towaru. Właśnie dlatego w ASTI zatrudniane są osoby, które posiadają specjalistyczną wiedzę  i  rozumieją potrzeby biznesu. Dzięki temu możliwe jest zbudowanie długotrwałych relacji i nawiązania satysfakcjonującej współpracy. Zmiana dostawcy dodatków do żywności mogłaby bowiem skutkować nieco innym smakiem produktu finalnego – a to nie jest dobrze odbierane. Zatem ważne jest, by już na wstępie współpracy zwrócić uwagę na opisane w tym artykule aspekty.