Smaczne i zdrowe pierogi to danie, które często pojawia się na wielu polskich stołach. Ręcznie robione i wykonane z naturalnych składników pierogi można kupić w Wytwórni Pierogów Lepioch w Poznaniu. W ofercie znajduje się kilkanaście rodzajów tego produktu, tradycyjnych i bardziej zaskakujących w smaku. 

Jak robi się pierogi?

Pierogi są jednym z najpopularniejszych polskich dań, uważanym także za potrawę tradycyjną. Goszczą na stołach wielu osób zarówno na co dzień, jak i od święta. Najlepsze pierogi to te, które przygotowuje się ręcznie z naturalnych składników i według sprawdzonych przepisów. to te, które przygotowuje się ręcznie z naturalnych składników i według sprawdzonych przepisów. Na takie pierogi można liczyć w Wytwórni Pierogów Lepioch z Poznania. Firma ma trzy  punkty sprzedaży w stolicy Wielkopolski i jeden w Luboniu. Jest manufakturą, co oznacza, że pracownicy zajmują się ręcznym przygotowaniem pierogów. Cały proces opiera się na zastosowaniu naturalnych składników, bez używania półproduktów, ulepszaczy i konserwantów. Składniki dostarczają zaufani sprzedawcy, dzięki czemu smak pierogów jest na najwyższym poziomie.

Rodzaje pierogów z menu

W Wytwórni Pierogów Lepioch z Poznania można kupić kilkanaście rodzajów pierogów. Wąska specjalizacja pozwoliła rzemieślnikom wypracować niepowtarzalny smak swoich produktów, sprawny proces produkcji i obsługę na najwyższym poziomie. W Wytwórni i punktach sprzedaży można kupić pierogi w klasycznym wydaniu, czyli ruskie, z kapustą i grzybami, serem oraz z różnymi rodzajami mięs (wołowym, wieprzowym, drobiowym i z kaczki). Dostępne są również pierogi z bardziej wyszukanymi farszami, na przykład: z soczewicą i suszonymi pomidorami dla wegan i wegetarian, ze szpinakiem i serem solankowym , z kaszą gryczaną, boczkiem wędzonym i pieczarkami,  oraz serem i czarną porzeczką. W Wytwórni Pierogów Lepioch można kupić też kopytka i pielmieni (pierogi charakterystyczne dla kuchni ukraińskiej).

Smaczne pierogi gotowane

W menu Wytwórni Pierogów Lepioch z Poznania znajdują się także pierogi gotowane. Można wybrać dwie porcje: małą z pięcioma pierogami i dużą z dziesięcioma pierogami. Do wyboru są wszystkie rodzaje pierogów, począwszy od tych z mięsnym farszem, przez pierogi wegańskie, a skończywszy na pierogach z owocami i serem, kaszą i grzybami. Podane dania są świeże, smaczne i zawsze dostępne w jednym z czterech punktów sprzedaży. Ręczne wytwarzanie i stosowanie naturalnych składników gwarantują, że pierogi smakiem są takie same, jak te robione w domu na święta lub na obiad. Stała dostępność produktów sprawia, że danie na pyszny obiad można zamówić w każdej chwili.