Gdy czeka nas organizacja imprezy okolicznościowej, często myślimy o przeżyciu jej w gronie bliskich, w przyjaznym nam miejscu, ale poza lokalem gastronomicznym: w plenerze czy firmie. Zielone Bistro z kaszubskiej miejscowości Debrzno specjalizuje się w usługach cateringowych, biorąc na siebie czasochłonne zakupy i gotowanie. Warto skorzystać z takiej oferty pomocy.
Catering to dobra opcja
Nie zawsze impreza musi mieć miejsce w restauracji. Znana od dawna forma organizacji usług gastronomicznych to catering. Gdy trzeba było w domu urządzić wesele, chrzciny czy stypę, zapraszano do pomocy wykwalifikowaną kucharkę, która przygotowała dania i dostarczyła je na miejsce. Pomagające jej dziewczęta krzątały się przy stole, roznosząc posiłki i jakoś wszystko działało… Czasy jednak się zmieniają i zmieniły się też nasze zwyczaje. Dziś, gdy podejmujemy gości, wynajmujemy do obsługi imprezy profesjonalistów.
Firma cateringowa Zielone Bistro z Debrzna może urządzić każde przyjęcie: bal, bankiet, spotkanie jubileuszowe czy spotkanie integracyjne. Zdąży ze wszystkim na czas i dotrze w każde wskazane przez nas miejsce: do domu, w plener, a nawet do muzeum albo teatru. Obsługa dostarczy sprzęt, zastawę stołową, a nawet potrzebne meble czy dekorację. Klient nie będzie też musiał troszczyć się o sprzątanie po imprezie. Nic więc dziwnego, że przy dzisiejszym tempie życia catering cieszy się coraz większą popularnością.
Dobre jedzenie warunkiem szampańskiej zabawy
Czym byłaby impreza okolicznościowa bez znakomicie zastawionego stołu? Firma cateringowa musi posiadać odpowiednie zaplecze, czyli miejsce produkcji dań, a także sprzęt niezbędny do dostarczenia posiłków i obsługi imprezy taki, jak: termosy, szafy bankietowe, pojemniki termoizolacyjne, wózki do wożenia talerzy. Każdy typ imprezy wymaga odpowiedniego podejścia w kwestii menu. Inne potrawy serwuje się na stypie, a inne na chrzcinach czy weselu. Eksperci od cateringu z Zielonego Bistro zatrudniają kucharzy dbających nie tylko o smak, aromat, ale i o kuszący wygląd potraw.
Dla zadowolenia klienta organizator musi znać gusty kulinarne i żywieniowe jego i jego gości. Nie serwuje się pieczonego mięsa wegetarianom, gościom weselnym nie podaje się grochówki, a uczestnicy stypy potrzebują rozgrzać się ciepłym daniem po długim czasie spędzonym na pogrzebie. Często klient wymaga określonego stylu kuchni, preferując np. dania kuchni polskiej. To może być decydujący argument przy wyborze dostawcy usług cateringowych, który powinien zawsze serwować danie smaczne, ciepłe i świeże.