Lody są jednym z najpopularniejszych deserów na całym świecie. Mają wyjątkowy smak i lekką oraz kremową konsystencję, dzięki mleku i śmietance, która rozpływa się w ustach. Coraz większą popularnością, szczególnie w okresie letnim, cieszą się lody o naturalnym składzie. Decydując się na zakup tego deseru dla siebie lub szukając sprawdzonego dostawcy hurtowego lodów, warto zapoznać się z ofertą Akwarium Lodziarni Coctail-Bar.

Zalety lodów naturalnych

Historia lodów jest bardzo długa i ma korzenie azjatyckie, gdzie w XIII wieku Marco Polo zdobył przepis z ówczesnych Chin, a następnie podarował go weneckim cukiernikom, którzy zaczęli wytwarzać jako pierwsze lody śmietankowe. Masowa produkcja lodów rozpoczęła się w Stanach Zjednoczonych i to właśnie tam, zaczęto podawać je w wafelkach. Dzisiejsze lody mają przeróżne smaki, kolory i są serwowane w najróżniejszy sposób, począwszy od tradycyjnych patyczków, poprzez wafelki w kształcie rożka, a skończywszy na deserach lodowych w pucharkach. Ostatnim czasem niesłabnącym zainteresowaniem w lodziarniach cieszą się lody naturalne, które są przygotowywane z najwyższej jakości składników jak: śmietanka, mleko oraz świeże owoce.

Rodzaje lodów naturalnych

Lody przyrządzane ze składników pochodzenia naturalnego są bardzo dobrym źródłem pełnowartościowego białka, witamin A, D, E i K oraz składników mineralnych, jak: potas, wapń, żelazo i cynk. Lody naturalne wytwarzane w Akwarium Lodziarni Coctail-Bar, dzielą się na:  lody mleczne, jogurtowe, sorbety i lody wodne. Desery lodowe bardzo często są także podawane razem z różnymi dodatkami, jak: polewy, sosy, naturalne posypki, czekolada, kawałki owoców, karmel, bezy, herbatniki czy bakalie. Wyjątkowo i estetycznie zaserwowane lody można kupić w  Akwarium Lodziarni Coctail-Bar w Warszawie, gdzie spotkasz się z miłą obsługa i gwarancją najwyższej jakości.

Lody naturalne lub inaczej nazywane lody rzemieślnicze, najczęściej mają postać gałek, które mogą mieć bardzo wiele smaków jak, np. porzeczka,  czerwona pomarańcza,  arbuz,  malina,  mango,  mięta z czekoladą,  cynamon,  mascarpone z truskawkami,  chrupiąca wiśnia,  czekolada,  ananas, gorzka czekolada, mango, jogurt z wiśnią,  cytryna,  marakuja z papają,  słony karmel,  jagoda, śmietanka,  krówka,  pistacja i wiele innych. Otrzymanie tak różnorodnych smaków jest  możliwe dzięki dodaniu do bazy świeżych owoców lub specjalnych past i koncentratów, będących półproduktem pochodzenia naturalnego, np.  pasta orzechowa 100%.

Czym sugerować się przy wyborze dostawcy lodów?

Wiele przedsiębiorstw, takich jak: kawiarnie, restauracje czy mniejsze lodziarnie, przed zbliżającym się sezonem letnim, szuka dobrego hurtowego dostawcy lodów. Chcąc cieszyć się dużą ilością zadowolonych klientów, należy zawrócić uwagę, na sposób produkcji i jak najbardziej naturalny skład lodów. Trzeba postawić na najwyższą jakość zimnych deserów oraz ich zwartą, kremową konsystencje z dodatkiem świeżych owoców. W związku z tym, warto poznać renomowanego dostawcę, jak Akwarium Lodziarnia Coctail-Bar. Firma ta, oprócz bezpośredniej sprzedaży lodów jest także ich wytwórcą.

Ten producent naturalnych lodów wyróżnia się tym, że można składać zamówienia hurtowe nawet na małe ilości lodów, dzięki czemu można zawsze serwować tylko świeże desery. Co więcej, zamówienia są dostarczane przez firmę tego samego dnia na miejsce. Istnieje również możliwość wypożyczenia dyspozytora chłodniczego do lodów. Chcąc osiągnąć sukces w branży lodów, należy również pamiętać, że im bardziej atrakcyjnie podany naturalny deser o wysokiej jakości składzie, tym szybciej można pozyskać szersze grono klientów.