Coraz więcej przedsiębiorców wychodzi naprzeciw potrzebom swoich pracowników, aby zwiększyć ich komfort pracy. Jednym z pomysłów jest wprowadzenie do firm świeżych owoców z hurtowni Fatek w celu propagowania zdrowego stylu życia wśród podwładnych. Naturalne przekąski powinny pochodzić od sprawdzonych dostawców, aby mieć pewność, że są wolne od chemicznych zanieczyszczeń. Jakie owoce są najbardziej pożądane przez pracowników? 

Jabłka – owoce pełne zdrowia i smaku

Hurtownia Fatek z Grójca posiadająca wieloletnie doświadczenie w zaopatrywaniu firm w owoce wskazała, że pracownicy firm najchętniej sięgają po jabłka. Ich popularność wynika z ich prozdrowotnych właściwości, wybornego smaku i łatwej dostępności przez cały rok. 

Wystarczy spożywać jedno jabłko dziennie, aby zachować dobre zdrowie. Owoce są bogatym źródłem witamin C, A, E, B i K oraz minerałów takich jak potas, żelazo, wapń, magnez, sód, fosfor czy cynk. Jabłka zawierają również duże ilości przeciwutleniaczy, które działają przeciwnowotworowo i przeciwzapalnie oraz skutecznie usuwają wszelkiego rodzaju toksyny z organizmu. Owoce pomagają także zadbać o nienaganną sylwetkę dzięki niskiej wartości energetycznej oraz dużej ilości błonnika dającego poczucie sytości i regulującego pracę jelit.

Jabłka dla firm – jakiego dostawcę owoców wybrać?

Jabłka są nie tylko chętnie zakupywane przez duże korporacje. Restauracje, bary, warzywniaki i osiedlowe sklepy często sięgają po owoce od lokalnych dostawców. Firmy nie powinny jednak przy wyborze kierować się wyłącznie jakością żywności oferowanej przez hurtownie. Pracownik z firmy Fatek podkreśla, jak ważne jest zaoferowanie klientom czegoś więcej niż sam produkt:

Dla przedsiębiorców jabłka to po prostu jabłka. Na świecie istnieje kilkanaście tysięcy odmian – każda z nich ma inne walory smakowe, aromat, wygląd czy właściwości kulinarne. Jesteśmy tego świadomi, dlatego pomagamy naszym klientom dobierać jabłka do indywidualnych potrzeb ich biznesu. Co więcej, przygotowujemy dla firm specjalne pakiety usług dające im stałe korzyści ze współpracy z nami.

Jakie odmiany najlepiej wybierać do swojego biznesu? Słodkie i twarde jabłka deserowe są doskonałą surową przekąską na drugie śniadanie. Odmiany kwaśne świetnie się sprawdzą do gotowania i pieczenia, ponieważ szybko się rozgotowują. Warto zwrócić także uwagę na jabłka stołowe, które mają szerokie i uniwersalne zastosowanie kulinarne.