Aromatyczne kiełbasy, soczyste szynki, delikatne wędliny dla dzieci przyciągają swoim wyglądem i zapachem. Jednak apetyczny wygląd to nie wszystko. Mogą kryć się za nim nie najwyższej jakości składniki. Konserwanty, barwniki czy wypełniacze może i  poprawiają wygląd tych wyrobów czyniąc je atrakcyjniejszymi dla oka, ale jakże szkodliwymi dla naszych organizmów. Dlatego niezwykle istotne jest czytanie etykiet i zaopatrywanie się w te produkty u sprawdzonych sprzedawców.

Świeże i dobrej jakości mięso

Smak i jakość mięsa są w dużym stopniu uzależnione od warunków chowu zwierząt i od rodzaju paszy, jaką są karmione. Ważny jest kolor mięsa., determinowany wiekiem zwierzęcia  i częścią z jakiej pochodzi. Mięso kurczaka powinno być jasnoróżowe. Mięso wołowe od młodej krowy będzie mocno czerwone, a od starszej ciemniejsze, zaś mięso wieprzowe będzie różowego koloru. Bardzo łatwo sprawdzić świeżość mięsa po dotyku i zapachu. W dotyku powinno być lekko wilgotne i sprężyste, do tego pachnieć naturalnie, lekko kwaśno. Nie może się lepić. Dobre, świeże i wysokiej klasy mięsa  proponuje Centrum Drobiowe Reg-Drób z Ząbków. Firma zajmuje się dystrybucją mięsa i drobiu, prowadzi sprzedaż hurtową. Oferta obejmuje takie produkty jak kurczaki zagrodowe w całości oraz w częściach, mięso wołowe i wieprzowe, mięso mielone, a także mięso królicze. Dla miłośników leśnej zwierzyny hurtownia ma w ofercie mięso zajęcze i dziczyznę.

Jakość i smak prawdziwych wędlin

Zdrowa, pozbawiona wszelkich konserwantów i barwników, smaczna wędlina to na pewno to, na czym zależy ci, gdy idziesz na zakupy, szczególnie, jeśli masz dzieci. By taką dostać, musisz zwrócić uwagę na kilka aspektów. Najważniejsze – czytaj etykiety. Kupując wędlinę w całości, pakowaną, bez problemu sprawdzisz skład jaki ona zawiera. Natomiast wybierając wędlinę krojoną bezpośrednio przez sprzedawcę, poproś o udostępnienie składu. Sprzedawca nie może ci odmówić, to jego obowiązek, by przekazać ci takie informacje. Im więcej mięsa i mniej ulepszaczy, tym wędlina jest smaczniejsza i lepszej jakości. Wszelkie suszone wędliny mają zabarwienie szarobrązowe. Te podsuszane mają mniej chemii i pozbawione są dużej ilości wody. Dobra szynka, to wcale nie ta błyszcząca i różowa. Powinna być lekko szara, krucha i tylko odrobinę wilgotna, a nie ociekająca wodą. Ważny jest sposób wytwarzania wędlin: długo dojrzewające, pieczone, suszone czy wędzone. Wszystkie wędliny surowe, czy długo dojrzewające są produktami wysokiej jakości, dlatego ich cena zazwyczaj przewyższa produkty średniej klasy. Wyroby wędliniarskie możesz wybrać również pod kątem rodzaju mięsa, z jakiego są produkowane. Tak więc wyróżnić można wędliny drobiowe, wieprzowe czy wołowe. Hurtownia Reg-Drób posiada bogatą ofertę wędlin. Prowadzi ich sprzedaż hurtową i zajmuje się dystrybucją.  Znajdą się tu wyroby dla mniej wybrednych klientów, ale także dla koneserów ciekawych i wyszukanych smaków oraz dla tych o delikatnych podniebieniach. Są to produkty wysokiej jakości oparte na sprawdzonych recepturach.