Dobra restauracja oprócz wyśmienitego menu powinna zachwycać gości umeblowaniem i przykuwać wzrok aranżacją. Klienci wracają do wnętrz, w których królują komfortowe krzesła, kanapy i stoły, przy których można z przyjemnością spożyć posiłek. Planujesz otwarcie lokalu gastronomicznego? Jego wyposażeniem w funkcjonalną ladę zajmie się dla Ciebie firma Surlejewski, która oferuje nowoczesne meble na wymiar.
Lada barowa – serce każdej restauracji
Każdy architekt lub projektant wnętrza powie Ci, że lada barowa jest głównym elementem wyposażenia restauracji. Jej wygląd powinien być dopasowany do wystroju pomieszczenia, a sam mebel wykonany z jak najlepszych materiałów. Zastanawiasz się jaką funkcję pełni lada barowa:
ułatwia pracownikom obsługę klienta;
przyciąga uwagę gości restauracji;
podkreśla charakter wnętrza;
stanowi centralny punkt pomieszczenia.
Podczas jej projektu, a następnie jego wykonania należy wziąć pod uwagę charakter danego lokalu gastronomicznego. Inna lada będzie pasować do małego baru, a jeszcze inna do wielkiej restauracji hotelowej. Obie muszą być jednak łatwe w utrzymaniu w czystości i estetyczne dla oka.
Jak zabudować ladę barową? Praktyczne wskazówki!
Lada na planie prostokąta to świetne rozwiązanie dla barów sushi czy miejsc oferujących dania typu fast-food, natomiast model z podświetleniem części frontowej idealnie wpasuje się do klubu muzycznego i dyskoteki
– informuje pracownik firmy Surlejewski, która wykonuje meble na wymiar do gastronomii i nie tylko.
Zakład specjalizuje się także w zabudowach klatek schodowych, przychodni, aptek, bibliotek oraz sądów. Jego siedziba mieści się w Marcinowice w województwie dolnośląskim.
Na koniec warto wspomnieć, że bar z wyspą powinien mieć zamontowane regały, na których będziesz mógł prezentować dostępny asortyment np. napoje. Oprócz tego musi posiadać odpowiednią przestrzeń na pojemne szafki i szuflady, w których można trzymać sztućce i inne drobne akcesoria przydatne kelnerom w ich pracy.