BRCGS, czyli międzynarodowa norma dla bezpieczeństwa żywności obowiązuje wszelkie firmy, które zajmują się produkcją opakowań przeznaczonych dla żywności. Ponadto ma także znaczenie w zarządzaniu jakością produktu celem spełnienia wymagań klientów. Wszelkie szkolenia z tego zakresu oferuje Lemco Partner Magdalena Ledwoń z siedzibą w Gdyni. Jakie szkolenia można odbyć i dlaczego warto się na nie zdecydować? Sprawdź!

Zakres szkoleń BRCGS

Producenci opakowań do żywności zobowiązani są przestrzegać normy BRCGS, która pomaga zarządzać ich jakością i bezpieczeństwem wykorzystywanych materiałów w produkcji. Każdy wyrób musi spełniać wysokie standardy jakościowe i być zgodny z wymogami prawnymi. Wiedzy i niezbędnych informacji w tym zakresie dostarcza Lemco Partner Magdalena Ledwoń. Właścicielka firmy to indywidualny, licencjonowany trener przez BRCGS. Zapewnia zajęcia edukacyjne z zagadnień dotyczących celiakii i wrażliwości na gluten bez celiakii, które mają również pomóc w zrozumieniu wymagań Globalnego Standardu Programu Certyfikacji Produktów Bezglutenowych.

Ponadto w ofercie znaleźć można szkolenie zmieniające dla audytorów, które zostało stworzone po to, aby omówić wspólnie zmiany z Global Standard Food Safety Issue 8 do 9 i zrozumieć ogólne zasady i wymagania normy. Firma oferuje również szkolenia ze standardów BRCGS w zakresie opakowań i materiałów opakowaniowych. Uzupełnieniem listy kursów są szkolenia z analizy zagrożeń i oceny ryzyka dla opakowań do żywności, szkolenie FSSC 22000, szkolenie w zakresie wymagań ISO 22000, szkolenie z oceny ryzyka czy także z Dobrej Praktyki Wytwarzania kosmetyków. 

Dlaczego warto podjąć się współpracy z firmą Lemco Partner?

W zależności od rodzaju szkolenia, uczestnicy są w stanie dowiedzieć się, w jaki sposób planować, raportować i przeprowadzić audyt BRCGS. Są to szkolenia dla każdego, w tym konsultantów, personelu zakładów produkcyjnych, branży higieny żywności, przetwarzania produktów oraz dla producentów wyrobów opakowaniowych. Szkolenia pozwalają zrozumieć wymagania standardu normy, podstawy HARA, udoskonalić i zmienić plan analizy zagrożeń i ryzyka oraz zapoznać się ze wszystkimi informacjami na tematy, w których nie mają kompletnej wiedzy i doświadczenia.

Lemco Partner to firma, którą prowadzi Magdalena Ledwoń. Jest to akredytowana przez BRCGS trenerka, która od ponad 40 lat szkoli i uczy podopiecznych w zakresie produkcji żywności i opakowań, zarówno w sektorze prywatnym, jak i publicznym. Szkolenia można dopasować pod swoje wymagania, ustalić ich czas i miejsce. Ponadto kursy pozwolą na wymianę doświadczeń i spostrzeżeń, które mogą być przydatne w ogólnym funkcjonowaniu organizacji. Istnieje również możliwość, aby takie kursy odbyć online.