Polska kuchnia uznana została za najlepszą na świecie. Chociaż nie wszyscy są jej zwolennikami, to trzeba oddać, że polskie zupy, potrawy mączne, mięso i ryby, są bardzo smaczne. Wychwalamy wszystkie inne kuchnie, a skromnie podkreślamy walory naszych dań. Powodów jest wiele. Jednym z nich jest chęć spróbowania kuchni z, poza granic naszego kraju. Tak czy inaczej, nie ma na świecie takich zup jak : żurek z jajkiem, barszcz czerwony z uszkami czy krem z pieczonych pomidorów. To samo powiemy o polskich pierogach, kopytkach czy pyzach. Możemy wymieniać w nieskończoność polskie dania, bo są tego warte.

Nie tylko pizza.

W telewizji jest wiele programów, pokazujących błędy polskich restauratorów. Skoro często konsumenci zamawiają pizzę, to właśnie ten okrągły placek z dodatkami i przyprawami, jest główną potrawą restauracji. Jak pokazuje życie, Polacy i zagraniczni turyści chętnie odwiedzają restauracje z polskim jedzeniem jak np. „U wuja” w Gdańsku ul. Niepołomicka 32. Smaczne polskie potrawy robią furorę. Czasami trzeba zamówić stolik, żeby w tej eleganckiej restauracji zjeść obiad czy kolację. Restauracja serwuje nie tylko zupy, makarony, pierogi, dania główne czy pizzę, ale również desery i specjały dla dzieci.

Imprezy w restauracji.

Zanim zdecydujemy się na zorganizowanie imprezy, odwiedzamy restaurację, poznając wystrój, klimat, menu i smak potraw. Jeśli miejsce nam odpowiada, robimy rezerwację i ustalamy szczegóły. Imprezy w restauracji, które możemy zorganizować to np. :

  • integracje firmowe,

  • chrzciny,

  • przyjęcia komunijne,

  • obiady weselne,

  • sylwester,

  • wigilie firmowe,

  • jubileusze i inne.

Osoby prowadzące firmy spotykają się ze swoimi klientami w restauracji. Organizują śniadania i kolacje biznesowe. Jest to okazja, żeby zjednać sobie klienta czy podpisać ważny kontrakt, właśnie w restauracji.

Menu w restauracji.

Wspominaliśmy o pierogach serwowanych w polskich restauracjach. Są zawsze świeże i bardzo smaczne. Można zamówić: pierogi z kapustą i grzybami; pierogi ruskie, z mięsem i z serem, a na deser szarlotkę z lodami i bitą śmietaną czy tartę czekoladową. Zachęcamy do skosztowania też sałatek jak: cezar z grillowanym kurczakiem, chrupiącym boczkiem i grzankami i sałatka z grillowanym łososiem, z koprem włoskim i pomarańczą. Rozkoszujmy się też takimi specjałami polskiej kuchni jak np. :

  • Chrupiące kulki drobiowe faszerowane pieczarkami i serem, z surówkami.

  • De Volaille z surówkami.

  • Karkówka grillowana z surówkami.

  • Placek Wuja placek ziemniaczany z gulaszem wieprzowym.

  • Schabowy z kością z zasmażaną młodą kapustą.

  • Łosoś grillowany z sosem cytrynowym i sałatką ze szpinakiem.