Jaja od kur są cennym źródłem dużej ilości składników odżywczych, jak pełnowartościowe białko, aminokwasy czy witaminy. Ponadto, są niezastąpionym dodatkiem wielu potraw. Mogą być też spożywane samodzielnie jako gotowane, smażone, jak i sadzone. Posiadają wyjątkowe walory smakowe, a dzięki niskiej kaloryczności mogą bez obaw być stosowane podczas diety odchudzającej. Poznaj ofertę sprawdzonej fermy drobiu Jokiel, oferującej najwyższej jakości jaja.

Zalety regularnego spożywania jaj kurzych

Jaja kurze dzięki swoim walorom smakowym i odżywczym, są bardzo lubiane oraz chętnie spożywane przez wiele osób. Jajko w 90% składa się z wody, a pozostałą część zajmują prozdrowotne substancje odżywcze, jak aminokwasy egzogenne, karotenoidy, witaminy: A, E, D, K, B2 i B12, sole mineralne, kwasy tłuszczowe, luteina i co najważniejsze pełnowartościowe białko. Jaja od kur są niskokaloryczne, a  jednocześnie sycące, więc mogą być składnikiem diety odchudzającej. Dzięki licznym drogocennym substancjom, jaja mają dobroczynny wpływ na organizm ludzki, poprawiając kondycję skóry i paznokci (poprzez obecność siarki), a także pozytywnie wpływając na wzrok.

Warto wiedzieć, że dokładny skład ilościowy każdego jajka zależny jest od warunków chowu oraz jakości spożywanej przez nioski paszy. Wzbogacony chów klatkowy i zbilansowany pokarm w postaci paszy oraz dostęp do czystej wody, sprawia, że jajka oferowane przez fermę drobiu Jokiel posiadają najwyższą jakość. Dzięki rozbudowanej flocie transportowej, zawsze trafiają do klientów tylko i wyłącznie świeże egzemplarze pakowane w różne opakowania, zarówno papierowe, jak i wykonane w tworzyw sztucznych, po 10, 18, 24, 30 sztuk. Dzięki codziennej produkcji bardzo dużej ilości jaj i własnemu ich systemowi pakowania, firma Jokiel jest w stanie obsłużyć bardzo duże, hurtowe zamówienia.

Na co zwracać uwagę przy zakupie jaj od kur?

Do zaopatrywania się w jaja kurze zawsze warto wybrać sprawdzonych producentów, jak ferma drobiu Jokiel z miejscowości Wroniawy w województwie wielkopolskim, która posiada egzemplarze dostępne w różnych kategoriach wagowych: M (53 - 63g),  L (63 - 73g) oraz XL (powyżej 73g), oznaczone klasa A. Ponadto, firma ta zatrudnia wykwalifikowanych pracowników, którzy czuwają nad tym, aby produkcja przebiegała zgodnie z przestrzeganiem wszystkich przepisów oraz ze systemem jakości HACCP oraz GMP. Podczas zaopatrywania się w jaja kurze, warto zwrócić uwagę na ich specjalne oznaczenie, czyli symbol, który składa się z cyfry oznaczającej warunki w jakich są hodowane kury nioski oraz kodu, który jest numerem identyfikacyjny danego kraju, uwzględniając województwo, powiat oraz miejscowość chowu. Cechą wyróżniającą fermę drobiu Jokiel na tle konkurencji jest nie tylko wysoka jakość oferowanych świeżych jaj, ale także pełny profesjonalizm, miła obsługa i szybkość dostaw we wskazane miejsce.