W gastronomii korzysta się z rozmaitych rodzajów opakowań jednorazowych. Niegdyś najpopularniejsze były te wykonywane z plastiku, aczkolwiek w dzisiejszych czasach coraz częściej wybierane są te zrobione z ekologicznych materiałów. Rozbudowany asortyment w tym zakresie może zaoferować firma Plast z Łodzi, dostarczająca tego typu wyroby do piekarni, cukierni, restauracji, czy supermarketów. Sprawdź jej ofertę!

Do czego służą opakowania jednorazowe w gastronomii?

Warto podkreślić, że obecnie praktycznie każda restauracja oferuje możliwości zamawiania jedzenia na wynos lub z dowozem. Uwzględniając ten fakt, opakowania jednorazowe w gastronomii są niezbędne, aby lokale gastronomiczne mogły pakować dania w taki sposób, by nie utraciły one swoich walorów smakowych czy utrzymywały odpowiednią temperaturę posiłków. Opakowania do jednorazowego użytku powszechnie wykorzystywane są też w cukierniach, gdzie zachodzi konieczność pakowania ciast, pączków i innych słodkości w kartony. 

Trwałe opakowania jednorazowe w niskich cenach

Ogromny wybór opakowań jednorazowych dla gastronomii zapewnia firma Plast z Łodzi. Znajdziesz w jej ofercie m.in. naczynia jednorazowe takie jak talerze, tacki, kubeczki, sztućce, a nawet obiadowe menu boxy. Ciekawym produktem są też ekologiczne, biodegradowalne pojemniki zrobione z trzciny cukrowej. Dostępne są zarówno boxy trójdzielne, dwudzielne, jak i niedzielone.

Ich ogromną zaletą jest to, że znacznie lepiej trzymają ciepło i nie przemiękają nawet przez 12h! Nic nie stoi również na przeszkodzie, aby podgrzewać je w mikrofali.

– zaznacza pracownik firmy Plast.

Oprócz tego w ofercie wspomnianej firmy dostępne są sztućce wykonane z drewna, torebki śniadaniowe, kubki papierowe, czy torby z papieru. Warto podkreślić, że wszystkie te wyroby sprzedawane są po atrakcyjnych cenach i dostarczane kurierem w bardzo krótkim czasie. Przedsiębiorstwo Plast jest w stanie wysłać oferowane przez siebie opakowania jednorazowe dla gastronomii w każde miejsce w kraju.