Duże imprezy rodzinne, jak i biznesowe wymagają od nas zaangażowania oraz ogromu pracy, aby wszystko dopiąć na ostatni guzik. Niewątpliwie jednym z najważniejszych aspektów każdej uroczystości jest jedzenie. To z kolei zazwyczaj zmusza nas do wynajęcia nie tylko dużej sali, ale też obsługi i kucharzy. Ale co w sytuacji, gdy nie chcemy organizować imprezy w lokalu? Sprawdź, dlaczego idealnym rozwiązaniem będą usługi cateringowe.
Oficjalne przyjęcie lub rodzinna impreza
Chrzest, komunia, wesele, a może urodziny, rocznica ślubu lub jubileusz? Niezależnie od rangi uroczystości zawsze konieczne jest przygotowanie kilku dań ciepłych, a oprócz tego deserów oraz przekąsek ciągle dostępnych na stole. Nawet jeżeli organizujemy imprezę w małej sali lub we własnym domu i zapraszamy niewielu gości, przyrządzenie wszystkich posiłków będzie bardzo czasochłonne. Trzeba wziąć pod uwagę, że to nie tylko gotowanie, pieczenie i dekorowanie potraw, ale także duże zakupy. Wybierając usługi firm takich jak Tomasz Grodzki Catering Familijny zamiast spędzenia całego dnia w kuchni, możemy poświęcić ten czas na inne kwestie organizacyjne, np. przystrajanie sali. Co więcej, profesjonalne usługi cateringowe to gwarancja różnorodnych i świeżo przygotowanych potraw, które trafią na stół wtedy, kiedy chcemy.
Idealne na spotkania firmowe
Konferencje biznesowe czy też oficjalne bankiety to wydarzenia, na które zazwyczaj przyjeżdżają pracownicy, kontrahenci i współpracownicy z całej Polski, a nawet z zagranicy. Odpowiednia oprawa, w tym także jedzenie mogą mieć znaczący wpływ na ogólne wrażenia dotyczące spotkania. Goście powinni mieć zapewnione zarówno niewielkie przekąski idealne na krótkie przerwy między wystąpieniami, jak również minimum jedno ciepłe danie. Dlatego najlepiej zdać się na usługi cateringowe oraz kucharzy, którzy mają doświadczenie w obsłudze dużych imprez i dopasują menu do wymagań konkretnych gości. Ponadto catering dla firm doskonale sprawdzi się na wszelkie spotkania okolicznościowe takie jak m.in. integracja pracownicza lub Wigilia.
Alternatywa dla stołówki
Ogromne zalety cateringu zauważają również placówki publiczne oraz prywatne. Coraz częściej catering wypiera obiady przygotowywane na miejscu w stołówkach szkolnych oraz pracowniczych. Dzieje się tak przede wszystkim dlatego, że jedzenie na dowóz jest znacznie łatwiejszą, a co najważniejsze tańszą opcją niż konieczność zatrudnienia kucharzy i obsługi. Wystarczy wybrać danie, a pracownicy usług cateringowych dostarczą je do określonego miejsca, na wybraną godzinę.