Zakłady mleczarskie regularnie rozwijają linie produkcyjne i oferują klientom detalicznym, jak i hurtowym: branży spożywczej oraz cukierniczej, coraz to nowe produkty. Wykorzystując najnowsze technologie, są w stanie wytworzyć hurtowe ilości masła, miksów tłuszczowych czy serwatki w proszku. Dzięki temu możemy cieszyć się wieloma produktami, które zmieniają smak wielu potraw.

Przetwórstwo mleka w zakładach mleczarskich Laktopol-A

Firma Laktopol-A oferuje produkty powstałe w wyniku przetwórstwa mleka od najlepszych dostawców. Głównym przedmiotem działalności zakładów jest wytwarzanie masła i miksów tłuszczowych, ale w katalogu artykułów dla klienta znajdują się również bezwodny tłuszcz mleczny, serwatka w proszku czy produkty dla przemysłu cukierniczego i spożywczego. Jak mówi specjalista:

Dziś trudno sobie wyobrazić cukiernię, piekarnię czy lokale gastronomiczne działające bez masła i tłuszczu. To artykuły niezbędne w każdym gospodarstwie domowym. Są one używane do nadania specyficznego smaku, pieczenia oraz smażenia. Jako producent stawiamy na wysoką jakość oferowanych klientom towarów, które spełniają normy jakości związane z wytwarzaniem żywności.

Produkty zakładów mleczarskich dostępne są w popularnych supermarketach, sklepach sieciowych oraz lokalnych. Pakowane są w bezpieczne w kontakcie z żywnością folie, papiery i opakowania. Można je kupować na paletach, w kartonach i opakowaniach zbiorczych.

Rodzaje masła i miksów tłuszczowych

Produkowane przez firmę masła różnią się zawartością procentową tłuszczu oraz gramaturą. Do najpopularniejszych produktów należą: masło śmietankowe 73%, osełka masło ekstra, tradycyjne masło z Łosic ekstra czy masło łosickie jogurtowe 60%. Masło extra 82% tłuszczu pakowane jest w blokach po 10, 20 i 25 kg. Miksy tłuszczowe sprzedawane przez zakłady to między innymi Cardio Plus Łosickie, który obniża cholesterol, gdyż zawiera mieszankę oleju kokosowego, rzepakowego i lnianego. Tego typu artykuły skierowane są do osób, którym zależy na spożywaniu zdrowych tłuszczów.