Coraz więcej osób stara się zwracać uwagę na to, co znajduje się na ich talerzach i zmieniać nawyki żywieniowe na lepsze. Nie da się tego zrobić bez produktów spożywczych o dobrej jakości. Dotyczy to także wyrobów wędliniarskich oraz mięsa, które stanowi nieodłączny element diety wielu konsumentów. Najlepiej sięgać po te naturalne, bez dodatku szkodliwych konserwantów, jakie oferuje na przykład firma TOŁŁOCZKO.
Rodzinna firma i tradycyjne receptury
Mięsa oraz wędliny kupowane w mniejszych lub większych marketach nierzadko pozostawiają wiele do życzenia, jeśli chodzi o świeżość czy smak. Te wady zaobserwują nie tylko smakosze takich specjałów, ale także osoby, które sięgają po nie sporadycznie. Nie da się także ukryć, że produkty tego typu zawierają też sporo konserwantów, aby zachowywały swój wygląd, zachęcając do kupna. Z tego względu rzeczywiście ich spożywanie nie będzie najzdrowszym wyborem żywieniowym. Nie oznacza to jednak konieczności całkowitej rezygnacji w jedzenia mięsa.
Wystarczy zacząć zaopatrywać się w nie u lokalnego producenta – firmy TOŁŁOCZKO z Kruszyny. To rodzinna działalność, która funkcjonuje już od ponad 20 lat. Przez ten czas zdobyła na tyle duże doświadczenie oraz rozwinęła się, by móc oferować swoim klientom wyroby wędliniarskie tworzone na podstawie autorskich, w pełni naturalnych receptur. Co ważne, właściciele nie korzystają z pomocy żadnych pośredników i mają pełną kontrolę nad każdym etapem produkcji. Dzięki temu są w stanie w swoich trzech sklepach firmowych oferować produkty ekologiczne oraz najwyższej jakości, budując tym samym zaufanie u konsumentów.
Zdrowe wyroby mięsne na stole
Jak już zostało wspomniane, odpowiednio wyselekcjonowane mięso nie będzie mieć szkodliwego wpływu na nasz organizm. Wręcz przeciwnie – wieprzowina to źródło między innymi witaminy B1 i B12, z kolei wołowina zawiera nawet 32% białka. Najmniej kaloryczne z kolei będą wędliny przygotowywane z dziczyzny. Warto zwracać przy zakupie uwagę na źródło pochodzenia produktów, aby mieć gwarancję, że będą spełniać nasze oczekiwania. Coraz większym zainteresowaniem cieszą się właśnie wyroby naturalne, których istotę przybliża pracownik firmy TOŁŁOCZKO z Kruszyny:
To, co odróżnia tradycyjne wędliny o tych produkowanych na masową skalę, to zawartość ilość mięsa, jaka została wykorzystana do sporządzenia wyrobu. Z pewnością nie da się bez żadnych dodatków konserwujących stworzyć 1,5 kg szynki z 1 kg mięsa. W naturalnych przysmakach stosuje się wyłącznie solankę, naturalne przyprawy oraz dym z drewna wędzarniczego.
Lokalni producenci, tacy jak właśnie firma TOŁŁOCZKO bardzo dbają o zadowolenie swoich klientów, dlatego bazują nie tylko na własnym doświadczeniu, ale także czerpią z wieloletnich tradycji. Dzięki temu ich wyroby wędliniarskie bardzo często znajdują miejsce na weselnych stołach wiejskich, swojskich festynach czy też lokalnych targach rolniczych. Bogata oferta sprawia przy tym, że każdy znajdzie coś dla siebie.