Uwielbiasz smak szynki wędzonej? Może cenisz sobie zapach i aromat tradycyjnej polskiej kiełbasy? Profesjonalna firma zajmująca się wyrobem i hurtową sprzedażą wędlin i kiełbas to coś dla Ciebie i Twojej restauracji. Sprawdź, na co możesz postawić, kiedy zdecydujesz się skorzystać z usług cenionej na rynku firmy wędliniarskiej. Wybór jest naprawdę spory, przekonaj się o tym!

Oferta firmy wędliniarskiej 

Jeśli myślisz, że to tylko tradycyjna polska kiełbasa, jesteś w błędzie. Kompletna oferta firmy zajmującej się przetwórstwem mięsnym jest dużo większa. Przede wszystkim sam rodzaj kiełbas - nie jest tylko jeden. Możesz wybrać tą polską, ale i wędzoną, czy suszoną. Nie brak także kiełbas parzonych, które w ostatnim czasie są chętnie wybierane przez klientów firmy wędliniarskiej Stil-Mas. Nie brak także równie popularnej kiełbasy toruńskiej, która podbija serca Polaków w całym kraju! Na tym oferta profesjonalnego przedsiębiorstwa nie może się jednak zakończyć. Na co więc jeszcze możesz postawić? Wędliny w ogólnym tego słowa znaczeniu! Między innymi szynkę wędzoną i parzoną, czy polędwicę sopocką. 

Na tym się nie kończy, jeśli zdecydujesz się skorzystać z hurtowej dostawy od firmy oferującej wyroby wędliniarskie, masz szansę otrzymać kaszankę, baleron, boczek, przepyszne serdelki na śniadanie dla swoich gości, czy wątrobiankę. Jak sam widzisz, oferta przedsiębiorstwa, które stawia na jakość, ale i ilość pozycji jest naprawdę spora. No właśnie, a jak to wygląda z jakością? O czym pamiętać wybierając wyroby wędliniarskie dla swoich przyszłych gości? Kilka propozycji, na co zwracać uwagę podaliśmy w następnym akapicie.

Dobra szynka i kiełbasa, czyli jaka?

Przede wszystkim przygotowana wedle ścisłych zasad produkcji. Najlepiej w klasycznym, staropolskim stylu z receptur, które są w danej firmie wędliniarskiej od lat. Stawiaj na wędliny, kiełbasy i podroby bez konserwantów, wybieraj te, w których składzie nie znajdziesz sztucznych barwników, czy innych dodatków pochodzenia chemicznego, które mają na celu zwiększyć jedynie masę, polepszyć wygląd i smak danego produktu. Nie mają jednak nic wspólnego ze zdrowiem. Przetwórstwo mięsne powinno opierać się na dążeniu do perfekcyjnego, ale naturalnego smaku każdego wyrobu. Najlepiej, jeśli dane produkty cieszą się uznaniem koneserów, których nie sposób oszukać chemicznymi dodatkami. Czy znalazłeś już dostawcę, który oferuje tego typu produkty? Jeśli nie, możesz postawić na firmę, o której wspominaliśmy na początku artykułu!