Dobra piekarnia już od progu zaprasza kuszącym zapachem świeżego pieczywa. Potem oczy zaczynają dostrzegać finezyjnie zdobione torty, babeczki i ciasteczka. Klient doskonale wie, z czego są zrobione słodkości i chleb, więc bez obaw o swoje zdrowie sięga po to, na co ma ochotę. Tak jest właśnie w Piekarni Południe Sp. z o.o. z Włocławka i jej 16 filiach.

Zdrowe produkty

Firma działa na rynku już od 1979 roku. Zaczynała od prostego asortymentu skupionego wokół takich klasyków jak pieczywo pszenne, żytnie, mieszane i pełnoziarniste. Jednak wraz z rozwojem przedsiębiorstwa, rozszerzał się i zmieniał jego asortyment. Podczas gdy inne piekarnie skupiały się na ilości, ta postawiła na najwyższą jakość. Wygrała tym samym zadowolenie setek klientów odwiedzających sklep każdego dnia.

Kiedyś klientom zależało na tym, aby pieczywo było smaczne. Dzisiaj ma być nie tylko dobre, ale przede wszystkim zdrowe. Spełniamy te standardy zarówno gdy chodzi o pieczywo, jak i ciasta oraz torty.

– mówi pracownik Piekarnia Południe Sp. z o.o.

Pieczywo wyrabiane jest na naturalnym zakwasie, bez polepszaczy i innych chemicznych dodatków. Długoletnie doświadczenie oraz wypracowane receptury gwarantują smaczny i pożywny dodatek do codziennej, właściwie zbilansowanej diety.

Ciasta na każdą okazję

Piekarnia Południe Sp. z o.o. prowadzi dystrybucję swoich wyrobów w 16 sklepach firmowych na terenie Włocławka, Kowala, Brześcia Kujawskiego oraz Lubrańca. W swojej ofercie, prócz pieczywa ma również rozmaite ciasta, torty oraz ciasteczka na wagę.

Warto podkreślić, że dbałość o naturalne składniki nie ograniczyła się jedynie chleba. Dział cukierniczy stosuje produkcję z czystą etykietą. Mają więc własne receptury i sprawdzone przepisy, w których klient zna każdy użyty składnik. Tym samym doskonale wie, z czego został zrobiony konkretny tort czy ciasto. Najwyższej jakości surowce gwarantują najlepszą jakość.