Odpowiedni poziom czystości powierzchni gastronomicznej jest niezwykle ważną kwestią. Niezależnie od tego, jaki lokal gastronomiczny prowadzisz, nie możesz oszczędzać na środkach do mycia. Sprawdź zatem poniższy artykuł i dowiedz się, jakich preparatów czyszczących warto używać, a także zapoznaj się z ofertę firmy Magnus siedzibą w Białymstoku. Miłej lektury!

Co warto wiedzieć o chemii dla gastronomii?

W dzisiejszych czasach higiena oraz dezynfekcja wszelkich powierzchni stanowi niezwykle ważną rolę. A już na pewno w przypadku gastronomicznych lokali. W restauracjach, barach czy innych miejscach z jedzeniem, gdzie dochodzi do obróbki żywności, kładzie się szczególny nacisk, aby czynności takie jak sprzątanie, czyszczenie, mycie i dezynfekcja zostały przeprowadzone prawidłowo. Dlatego też środki do mycia wykorzystywane w tego typu miejscach, powinny być wysokiej jakości. Dzięki odpowiednim preparatem wyeliminujesz niepożądane drobnoustroje do takiego poziomu, by nie zagrażały one zdrowiu. Warto także dodać, że w takich miejscach jak restauracje przewija się wiele osób, dlatego zastosowanie właściwych preparatów jest bezwzględną koniecznością.

Jakie produkty wybrać?

Preparaty służące do czyszczenia oraz dezynfekcji, które wykorzystywane są w lokalach gastronomicznych, restauracjach, barach, pubach, czy innych tego typu miejscach, muszą spełniać określone normy. Przede wszystkim muszą być to artykuły przeznaczone do użytku profesjonalnego. Całą gamę produktów czyszcząco-myjących o silnym i skoncentrowanym działaniu oferuje firma Magnus Krzysztofa Gnatowskiego z siedzibą w Białymstoku. Przedsiębiorstwo działa w branży od ponad dekady, zajmując się sprzedażą profesjonalnych środków do dezynfekcji oraz mycia. Oprócz preparatów przeznaczonych dla gastronomii asortyment obejmuje między innymi: chemię samochodową, preparaty do produkcji zwierzęcej, produkty do dezynfekcji i higieny rąk, środki pielęgnacyjne, dezynfekujące i chemiczne do ogrodów. Są to profesjonalne środki pochodzące od dwóch renomowanych producentów – ECOLAB oraz CID LINES. Co więcej, firma Magnus zajmuje się także dezynfekcją oraz myciem obiektów.

Wybór dobrej jakości produktów do czyszczenia powierzchni gastronomicznej to gwarancja spełnienia wszelkich norm zachowania czystości w tego typu obiektach.