Zastanawiałeś się, kto zawsze czuwa nad wysoką jakością artykułów spożywczych, które trafiają na rynek handlowy? Dzięki takim firmom jak Rafała Książka Quality Service można przeprowadzić wdrożenie, a później utrzymanie wszystkich systemów bezpieczeństwa i jakości żywności  ( HACCP, ISO 22000, GLOBALG.A.P., IFS, BRCGS, FSSC 22000).

Dzięki firmie Rafał Książek Quality Service możesz wykonać badania laboratoryjne surowców, wyrobów, wody. Firma przeszkoli personel w zakresie bezpieczeństwa żywności GHP/GMP,HACCP, Food Fraud, Food Defence. Potrzebujesz sprawdzić dostawców lub wykonać u siebie audyty wewnętrzne to profesjonalnie wykona to Quality Service.

Poznaj, jakie jeszcze czynności są niezbędne, żeby zapewnić fachową dostawę żywności.

Jakie czynności prowadzone są w celu zapewnienia wysokiej jakości artykułów spożywczych

Wszystkie prace, które prowadzone są, żeby zapewnić dobrą jakość produktów żywieniowych, które trafiają w ręce konsumentów, są już z góry narzucone. Ich różnorodność zależy od branży, w jakiej one są stosowane. Do takich najbardziej standardowych zadań należą audyty i inspekcje wewnętrzne w firmie, które mają na celu wyłapanie niezgodności i wdrożenie czynności, które polepszą bezpieczeństwo i jakość jedzenia.

Badania wykonywane przez Quality Service są zlecane do akredytowanych laboratoriów i obejmują:

  • badania gleby,

  • badania produktów (pestycydy, metale ciężkie, mikrobiologia, pochodzenie surowców i produktów),

  • badania wody.

Firma Rafała Książka Quality Service prowadzi również szkolenia dla wszystkich pracowników z zakresu wymagań GHP /GMP/ HACCP/ BRCGS/ IFS/ FSSC 22000 oraz opracowuje na podstawie wymagań prawnych i oceny ryzyka plany badań surowców, wyrobów gotowych oraz opakowań i ich harmonogramu. W zakres takich analiz wchodzą badania mikrobiologiczne, fizykochemiczne, badania wody.

Jakie standardy, normy i systemy są wdrażane do firm spożywczych?

Należy pamiętać, że aby wszystko działało zgodnie z przepisami i standardami w firmach spożywczych, wprowadza się specjalne normy i systemy wymagań. Do nich należą między innymi Standard GLOBALG.A.P. Dotyczy on producentów rolnych i handlowców.

System HACCP obowiązuje producentów żywności.

Poza nimi wdraża się Standard IFS, BRCGS  Food,  FSSC 22001, ISO 22000,  ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001.

Wszystkie wyżej wymienione standardy oraz dodatkowo BRCGS CP i BRCGS Packing, IFS Broker, IFS Logistic,  ISO 140001, ISO 45001 wdraża firma Rafał Książek Quality Service.

Firma Rafała Książka Quality Service gwarantuje rzetelną i profesjonalną obsługę.