Miód staje się powoli dobrem narodowym naszego pięknego kraju, gdyż stajemy się docenianym na świecie producentem tego artykułu. W wielu domach stosowany jest jako dodatek do herbaty, ale również wytrawnych potraw oraz spożywany jest z chęcią samodzielnie. Jest bogatym źródłem witamin i substancji oddziałujących na naszą odporność i zdrowie.

Miody Polskie – produkcja, doradztwo i własne laboratorium

Największym wyróżnikiem firmy Miody Polskie na rynku jest nie tylko jakość oferowanych przez nią produktów, ale również fakt, że bierze odpowiedzialność za cały proces produkcji. Oznacza to, że po pierwsze przedsiębiorstwo wykorzystuje wyłącznie sprawdzone pasieki i korzysta z surowca wytworzonego przez polskie pszczoły, bez dodawania substancji chemicznych i ulepszaczy podczas procesu wytwarzania miodu i innych produktów. Jak mówi pracownik firmy:

Sięgamy po produkty pochodzące z czystych ekologicznie terenów, gdyż są one bogate w wartości odżywcze oraz mają najlepszy smak. Dbamy o to, aby używać wyłącznie wytworów naszych polskich pszczół, wspierając w ten sposób lokalnych hodowców. Jednocześnie, zanim nasze produkty trafią do klientów, badamy je w naszym laboratorium, dbając o jak najlepszą ich jakość.

Własne laboratorium, zatrudnianie specjalistów w swojej dziedzinie, nieustanne inwestowanie w rozwój przedsiębiorstwa oraz samą produkcję, a także bieżące reagowanie na zmieniające się potrzeby rynku i klientów sprawiło, że nasze produkty zyskały uznanie i odpowiednią renomę.

Miody i inne produkty pszczele

Z zakładu produkcyjnego wychodzą bogate w wartości lecznicze, czyste z punktu widzenia ekologii miody o niepowtarzalnym smaku i aromacie:

  • miód lipowy,
  • miód spadziowy,
  • miód akacjowy,
  • miód gryczany,
  • miód wielokwiatowy (faceliowy, leśny, akacjowy, lipowy),
  • miód rzepakowy.

Dostępne są też inne produkty cenione w walce z chorobami, podczas wzmacniania odporności: pyłek kwiatowy, propolis, mleczko pszczele. Nasze artykułu znaleźć można w najlepszych sieciach aptekach i sklepach spożywczych, również tych ze zdrową żywnością.