Źródło białka, błonnika, niski indeks glikemiczny czy doskonałe źródło kwasu foliowego – to tylko kilka z podstawowych zalet włączenia do diety mąki łubinowej. Nie da się ukryć, że ten super food otrzymywany w procesie mikronizacji nasion łubinu wąskolistnego to godna uwagi propozycja dla wszystkich dbających o zdrowie. Zachęcamy więc do wyboru jej w wersji Bio od AG Feeding sp. z o.o.

AG Feeding sp. z o.o. – dobry wybór

Naturalne błonniki pokarmowe polskiego producenta to bez dwóch zdań oferta dla wszystkich, którzy cenią sobie to, co rodzime. Za sprawą unikalnej technologi firma, o której dziś piszemy, jest w stanie uzyskiwać błonniki o krótkich, ale postrzępionych włóknach. Co za tym idzie, możliwe jest przygotowywanie produktów trójwymiarowych, przestrzennych struktur. Większa puszystość to z kolei obniżenie kosztów receptury czy wydłużenia terminu ważności konkretnego produktu. Nic dziwnego, że z oferty firmy AG Feeding sp. z o.o. tak chętnie korzysta wiele innych zakładów.

Opisywane dziś przedsiębiorstwo zapewnia najwyższej jakości błonniki i proszki owocowe czy warzywne. Jak wspomina jeden z pracowników,

unikalna technologia wytwarzania i obszerna wiedza dotycząca samych produktów sprawiła, że jesteśmy jednymi z nielicznych producentów wykonujących błonnik o krótkich, lecz postrzępionych włóknach, z czego jestem bardzo dumny.

Dlaczego warto postawić na mąkę łubinową?

W ofercie producenta znaleźć można mąkę łubinową BIO, produkt wpływający na regulację poziomu cholesterolu, ale również ciśnienia tętniczego. Ponadto charakteryzuje się ona niskim indeksem glikemicznym IG15, co jednoznacznie przekłada się na obniżenie poziomu glukozy we krwi. Sama mąka nie jest poddawana modyfikacji genetycznym i nie zawiera glutenu – oczywiście, jeśli postawisz na tę z oferty firmy AG Feeding. Mąka łubinowa BIO wybierana jest także po to, aby zaspokoić potrzeby organizmu na argininę, co wpływa pozytywnie na wydajność naczyń krwionośnych.