Ciężko sobie wyobrazić funkcjonowanie lokali gastronomicznych bez odpowiedniego sprzętu. To w końcu dzięki niemu można przygotować posiłki, przechować je, a także wyeksponować przed klientami. Chcąc mieć pewność, że urządzenia i rozmaite akcesoria będę w pełni funkcjonalne, warto nawiązać współpracę z firmą Gastrotrip. Jej doświadczeni pracownicy oferują usługi szyte na miarę potrzeb klientów, gwarantując im kompleksowe doradztwo przy wyposażeniu baru bądź restauracji.

Najtrudniejszy pierwszy krok

Nie da się ukryć, że prowadzenie własnego punktu gastronomicznego to niemały wydatek. Istnieją jednak pewne sposoby, które pozwolą znacznie zredukować koszty uruchomienia działalności. Przede wszystkim warto zadbać o stworzenie precyzyjnego projektu technologii kuchni i całego zaplecza lokalu. Powinien on wykraczać daleko poza określenie niezbędnego wyposażania w postaci sprzętów czy mebli. Liczy się bowiem także układ funkcjonalny pomieszczeń oraz wytyczne instalacyjne, które wskazują, gdzie najlepiej zlokalizować przyłącza. Jako że wykonanie takiego projektu wymaga wiedzy oraz doświadczenia, najlepiej zlecić go profesjonalistom, chociażby firmie Gastrotrip. Dzięki temu nasz lokal będzie nie tylko zgodny z przepisami, ale też zagwarantuje sprawną realizację obowiązków. Co więcej, w wielu przypadkach unikniemy też zbędnych prac remontowych, które mogą mocno obciążyć inwestycyjny budżet.

Dywersyfikacja usług

Wspominane wyżej przedsiębiorstwo Gastrotrip oferuje znacznie szerszy zakres usług. Mając za cel satysfakcję klientów, zapewnia im kompleksowe wsparcie w przygotowaniu biznesu, do każdego zlecenia podchodząc w sposób indywidualny. Wszyscy interesanci mogą liczyć na dobór wysokiej jakości sprzętu, jego dostawę, montaż oraz pierwsze uruchomienie. Pełna pasja kadra podmiotu udzieli też wskazówek co do poprawnej eksploatacji i konserwacji spełniających rygorystyczne normy urządzeń. Jak podkreśla przedstawiciel firmy:

Bez względu na to, czy prowadzą Państwo restauracje, pizzerię, kawiarnię, czy szkolną stołówkę, z chęcią wyposażymy je w niezawodne rozwiązania. Wychodząc naprzeciw oczekiwań, w porozumieniu z zaufanymi podmiotami wprowadziliśmy opcję leasingu urządzeń i mebli gastronomicznych. Jest to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich poszukujących atrakcyjnych form finansowania. Tym samym piece konwencyjne, kotły warzelne bądź maszyny chłodnicze podchodzące od topowych producentów można mieć na wyciągnięcie ręki. W razie ich awarii, świadczymy pełen zakres usług serwisowych, dokładając wszelkich starań, aby naprawa trwała jak najkrócej.