Bardzo wielu z nas na śniadanie czy kolację zjada pieczywo. Pomimo wielu dostępnych na półkach sklepowych rozwiązań, do stworzenia smacznych kanapek zdecydowanie warto wykorzystać masło, którego produkcją zajmują między innymi Zakłady Mleczarskie Laktopol-A Sp. z o.o. Sprawdźmy zalety i rodzaje tego produktu.

Dlaczego warto jeść masło?

Masło to rodzaj wyrobu tłuszczowego, którego produkcja oparta jest na wykorzystaniu mleka. Z jego spożywaniem związane jest wiele korzyści. Jedną z największych zalet masła, jest niewątpliwie duża ilość witaminy A oraz E. Oprócz tego znajdują się w nim również inne antyoksydanty, które mogą wspomóc nas z walce z chorobami serca.

Nie zapominajmy jednak także o wielu możliwościach zastosowania masła. Możemy bowiem użyć go zarówno do smarowania kanapek, jak i smażenia mięs bądź innych produktów. Masło pomoże nam też poprawić odporność organizmu.

Jakie tradycyjne masła znajdziemy w ofercie Zakładów Mleczarskich Laktopol-A Sp. z o.o.?

Masło to produkt, który podzielić możemy tak naprawdę na wiele rodzajów. Każdy z nich posiada nieco odmienny skład. W ofercie Zakładów Mleczarskich Laktopol-A Sp. z o.o. z Łosic znajdziemy, chociażby masło śmietankowe o obniżonej zawartości tłuszczu, masło bez laktozy czy masło jogurtowe. Nie zapominajmy również o tradycyjnej osełce.

Jest to przedsiębiorstwo działające w branży mleczarskiej od 1989 roku. W miejscu tym wdrożony został HACCP i posiada on również Certyfikat Halal oraz IFS. Ze względu na nowoczesne systemy produkcji, oferują nam oni najwyższej jakości wyroby bez dodatku szkodliwych substancji.