Lunch w pracy to konieczność. Jego wcześniejsze zaplanowanie i przygotowanie zajmuje sporo czasu. Z pomocą przychodzą jednak firmy cateringowe, które specjalizują się w tworzeniu pożywnych i zdrowych posiłków. Kanapki, sałatki, czy chłodniki – każdy znajdzie coś dla siebie. Dania sporządzane przez firmę cateringową są wyrabiane właściwie codziennie, dzięki czemu zachowują świeżość. Jakie posiłki powinno się jeść w pracy?

Lunch do pracy

Odpowiedni lunch do pracy powinien być pożywny i sycący. Jednak wymyślanie codziennie nowych propozycji dań może być męczące. Zwykle nawet nie ma czasu, aby cokolwiek przygotować w domu, zwłaszcza rankiem. W związku z tym tradycyjne możliwości coraz częściej są wypierane na rzecz m.in. cateringów kanapkowych. Pracownicy firm zamiast robić kanapki samemu, kupują je w sklepach lub bufetach. Mało kto wie, że miejsca te dystrybuują produkty spożywcze, wcześniej wytwarzane są przez firmy cateringowe. Jedną z nich jest Catering Service, których kanapki można dostać w sklepach w całej Polsce.

Kanapki i sandwiche

Firmy cateringowe wychodzą naprzeciw oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających klientów. Dziś w porze lunchu nie jada się zwykłych kanapek z serem i szynką. Te dania są zastępowane bardziej wyszukanymi propozycjach z wieloma zdrowymi składnikami. Kanapka o smaku kebaba bądź ta, której środek wypełniony jest kurczakiem w stylu tajskim, to tylko niektóre propozycje serwowane przez cateringi kanapkowe.

Poza zwykłymi kanapkami, do wyboru są też posiłki w bułce lub bagietce. Tu znaleźć można równie nietuzinkowe smaki. Kurczak w stylu curry lub łopatka z sosem chrzanowym zaspokoją najbardziej wymagające podniebienia. Dla osób, które preferują bardziej klasyczne smaki, stworzony został sandwich swojski.

Lekka zupa, a może sałatka?

Różnego rodzaju firmy cateringowe nie zapominają o osobach będących na diecie lub takich, którzy chcą się zdrowo odżywiać. W związku z tym, doskonałym rozwiązaniem na lunch do pracy będą sałatki oraz lekkie zupy. Sałatka z makaronem z pewnością wpiszą się w gusta osób dbających o jakość swojego menu.

Oferta firm cateringowych nie może być pełna bez popularnej sałatki jarzynowej. Zwykle występuje ona w kilku wersjach – z karkówką, kurczakiem, a nawet z owocami. Dla osób będących na diecie najlepszą opcją będzie wybór zupy. Niekiedy w pracy nie ma możliwości podgrzania posiłków, w związku z tym odpowiednim rozwiązaniem będzie tutaj lekki chłodnik.