W sklepach mięsnych możemy spotkać się ogromnym wyborem najróżniejszych mięs i wędlin. Często jednak ich jakość pozostawia wiele do życzenia. Wyroby te są pełne konserwantów, polepszaczy smaków i barwników, przez co daleko im do smacznych i zdrowych przekąsek. Warto zastanowić się nad bezpieczeństwem ich spożywania. Znacznie lepiej wybierać wędliny produkowane według tradycyjnych receptur. Dlaczego?

Niepowtarzalny smak

Wędliny, które zostały zrobione w oparciu o tradycyjne przepisy mogą pochwalić się wyjątkowym smakiem. Do ich produkcji używa się wysokiej jakości mięs i naturalnych przypraw. Do wędzenia zaś wykorzystuje się dym z wyselekcjonowanych drewien, które nadają swojskim wyrobom charakterystycznego aromatu. Podczas, gdy na sklepowych półkach znajdziemy wędliny, które różnią się wyglądem, ale w większości smakują podobnie; tradycyjnie wyrabiane przekąski zachwycą nas swoimi walorami smakowymi. Idealnie nadają się one jako dodatek do kanapek, sałatek czy jako przegryzka. Mamy również pewność, że ich skład w żaden sposób nie zagrozi naszemu zdrowiu. Ten fakt jest szczególnie ważny dla rodziców małych dzieci, które bardzo często są uczulone na wszelkiego typu polepszacze dodawane do zwykłych wędlin.

Apetyczny wygląd

Często mówi się, że jemy oczami. W przypadku swojskich wędlin również nie jest to bez znaczenia. Te, które kupujemy w marketowych stoiskach mięsnych, bardzo rzadko wyglądają atrakcyjnie. Niestety szybko też tracą swoją przydatność do spożycia. Po kilku dniach pobytu w domowej lodówce stają się lepkie, tracą kolor i zaczynają niezbyt przyjemnie pachnieć.  Swojskie wędliny to gwarancja jakości. Atrakcyjnie prezentują się na talerzu i na długo zachowują swoją świeżość. Warto wybierać te od cenionych producentów. Bacyniok II z Rybnej zajmuje się hurtową sprzedażą najwyższej klasy wędlin, mięs i podrobów. Produkty firmy podbiją podniebienie każdego wielbiciela dobrego jedzenia.

Są zdrowe

O ile tanie wyroby ze sklepowych półek częściej przyczyniają się do pogorszenia naszego zdrowia, swojskie wędliny dostarczają do organizmu wiele potrzebnych substancji odżywczych. Są one doskonałym urozmaiceniem codziennej diety, nawet w przypadku dzieci. Dużym zainteresowaniem klientów cieszą się tradycyjnie wyrabiane kiełbasy, szynka czy polędwica. Popularny jest także baczyński boczek, który powszechnie wykorzystywany jest w kuchni, także tej restauracyjnej. Każdy dobry masarz pilnie strzeże tajemnic produkowanych przez siebie wyrobów. Dzięki temu możemy wybierać spośród naprawdę różnorodnej smakowo oferty dobrych wędlin.

Tradycja ze smakiem

Firma Bacyniok II Joanna Kędzierska specjalizuje się w produkcji wyrobów wędliniarskich, w szczególności kiełbas, już od lat 90-tych. W ofercie znajdują się pyszne kiełbasy wieprzowe i wieprzowo-wołowe, m. in. kiełbasa baczyńska krajana, kiełbasa szynkowa, czy też wiejska kiełbasa czosnkowa. Spośród tradycyjnych wędlin wyróżnić można szynkę baczyńską, wędzonkę, baleron lub schab. Wyróżniają się one wysoką jakością oraz autentycznym smakiem.

Firma stawia na tradycyjne metody produkcji, wykorzystując naturalne składniki oraz starannie dobrane mięso. Wszystkie kiełbasy są wytwarzane zgodnie z najwyższymi standardami, co gwarantuje ich świeżość oraz bezpieczeństwo dla konsumentów. Bacyniok II z Rybnej to firma z długoletnim doświadczeniem i ugruntowaną pozycją na rynku. Zadowolenie klientów jest dla nich priorytetem, dlatego dokładają wszelkich starań, aby ich produkty spełniały oczekiwania nawet najbardziej wymagających konsumentów.