W dzisiejszych czasach naturalne wyroby wędliniarskie są na wagę złota. Nie tylko zachwycają doskonałym smakiem i aromatem, ale co najważniejsze – są zdrowe. Dzięki temu sięgając po naturalne wędliny lub inne wyroby rodzinnej firmy Aleksandria, uzupełniamy naszą codzienną dietę o istotne składniki odżywcze. Jakie produkty wędliniarskie oferuje zakład i dlaczego warto je wybierać?

Zdrowe, smaczne i tradycyjne przygotowanie

Firma Aleksandria to przedsiębiorstwo rodzinne z siedzibą w Aleksandrii Pierwszej, które rozpoczęło swoją działalność w branży wędliniarskiej w 2013 roku. Wszystkie wyroby oferowane przez zakład przygotowywane są zgodnie z tradycyjnymi oraz autorskimi recepturami, co nadaje im niezwykle apetyczny smak i aromat. Wybierając produkty firmy wędliniarskiej Aleksandria, klienci mogą być pewni, że są one wykonane ze starannie wyselekcjonowanego mięsa, a także poddane fachowemu procesowi produkcyjnemu.

Zakład wyposażony jest w nowoczesne maszyny i urządzenia, które umożliwiają wytwórstwo wysokiej jakości wyrobów mięsnych, przy jednoczesnym zachowaniu wszelkich standardów higieniczno-sanitarnych. Warto też podkreślić, że naturalne wędliny Aleksandria, w przeciwieństwie do tych marketowych, nie zawierają w składzie konserwantów, substancji spulchniających, ani innych potencjalnie szkodliwych dla zdrowia składników. Są więc nie tylko pyszne, ale też zdrowe i stanowią istotny element zbilansowanej diety.

Szeroki wybór wyrobów wędliniarskich

Przez wiele lat funkcjonowania firmy właściciele zdobywali doświadczenie oraz dopracowywali swoją ofertę, dzięki czemu teraz mogą zaproponować klientom rozmaite naturalne wędliny, wędzonki i kiełbasy spełniające najwyższe standardy jakości. Wśród wyrobów zakładu Aleksandria można wymienić:

  • wyroby premium (szynki – np. z nogą, z rusztu, zrazowa, boczek zbójnicki, kabanosy – wieprzowe i myśliwskie, kiełbasy – np. myśliwska, rzeszowska, góralska pieczona, tatrzańska podsuszana)

  • wędzonki (szynki – np. Szefa, królewska, aleksandryjska, z beczki, ogonówka, polędwica sopocka, bekon, schaby – np. wiśniowy, biały, z beczki, balerony),

  • kiełbasy (kiełbasy grube – np. krakowska parzona, szynkowe, regionalna, kiełbasy cienkie – np. aleksandryjska, biała z szynki, bawarska, podwawelska, grillowa wędzona, szlachetna, holenderska z serem, czosnkowa),

  • wyroby blokowe i pieczenie (smaczek konserwowy, tyrolska, mielonka aleksandryjska, boczek pieczony z cebulką, pieczeń pizza, Necówka, słonina Bohuna),

  • wędliny drobiowe (pierś wędzona z indyka, polędwica miodowa).

Oferta firmy Aleksandria to nie tylko produkcja rozmaitych wyrobów wędliniarskich, ale też rozbiór wieprzowy oraz profesjonalne konfekcjonowanie przygotowanych wyrobów.