Dystrybucja i produkcja kebabu – co oferują specjalistyczne zakłady?

Materiał partnera
2019-05-17
Kebab w bułce

Kebab to jeden z najczęściej wybieranych obecnie fastfoodów w Polsce. Szybkie przygotowanie niezwykle aromatycznego mięsa w połączeniu z wieloma dodatkami i smacznymi sosami sprawia, że smakosze nierzadko decydują się na taki właśnie przysmak rodem z Turcji. Niezbędny jest jednak zakup mięsa wysokiej jakości oraz szeregu innych produktów. Co proponują firmy zajmujące się dystrybucją i produkcją kebabu?

Mięso najwyższej jakości

Kluczowym składnikiem każdego kebabu jest mięso. To właśnie ono nadaje smak całej potrawie i musi być odpowiednio przygotowane, ale też pochodzić ze sprawdzonego źródła. W przypadku lokali gastronomicznych zajmujących się serwowaniem dań tureckich warto zdecydować się na kilka wariantów dostępnego mięsa. W ofercie firm takich jak np. Premium Food Kebab Sp. z o.o. znaleźć można nie tylko najpopularniejsze mięso na kebab przygotowane z drobiu czy wołowiny, ale też kebaby wołowo-indycze lub cielęco-indycze, które z pewnością podbiją podniebienia klientów.

Mięso musi jednak pochodzić ze sprawdzonego źródła, a kluczowym kryterium jest też cena za kilogram kebabu. Najwyższej jakości produkt zakupić można wyłącznie u renomowanego dystrybutora, który jest w stanie zaproponować swoim klientom również mięso składające się z różnych elementów w odpowiednich proporcjach. Ciekawym rozwiązaniem jest zakup kebabu drobiowego wykonanego w połowie z ud, a w połowie z filetów z piersi kurczaka. Oprócz mięsa specjalistyczne zakłady zajmujące się dystrybucją i produkcją kebabu oferują też szereg innych produktów – jakich dokładnie?

Sosy, przyprawy, pieczywo

Kebab jako fastfood to posiłek składający się nie tylko z mięsa, ale również wymaga zastosowania odpowiednich przypraw. Kurkuma, kmin rzymski, kolendra, curry czy wiele innych warto zakupić wraz z mięsem ze specjalistycznego zakładu, co pozwoli wydobyć wyjątkowe smaki i aromaty z przygotowanego dania. Oferta obejmuje również niepowtarzalne pieczywo do tureckich przysmaków. Kebab musi znaleźć się w odpowiedniej bułce tureckiej, ale nie tylko.

Sporym zainteresowaniem cieszy się bowiem również chleb pita czy tortilla, w których umieszcza się mięso i wskazane dodatki. Całość musi być skomponowana z wyrazistym sosem. Firmy zajmujące się dystrybucją i produkcją kebabu proponują swoim klientom przede wszystkim sos sambal, który oferowany jest głównie w wariantach czerwonym i zielonym. Jest to niezwykle aromatyczny składnik każdego kebabu, który również powinien znaleźć się w tureckim daniu przygotowanym w lokalu serwującym potrawy tego typu. Specjalistyczne zakłady oferują zatem szereg produktów spożywczych do kebabu, które umożliwiają przygotowanie wyjątkowo smacznego posiłku rodem z Turcji.