Nie da się ukryć, że mięso z kurczaka coraz częściej gości na naszych stołach. Nic w tym jednak dziwnego. Jest one łatwe i szybkie w obróbce,  ostarczając organizmowi wiele składników odżywczych. Oprócz wartości zdrowotnych ma one również doskonałe walory smakowe. Zakłady produkcyjne kładą szczególny nacisk, aby oferowane przez nie wyroby drobiowe spełniały wszystkie standardy. Nie inaczej jest w przypadku firmy Nifico, która może pochwalić się ugruntowaną pozycją rynkową.

Nowoczesny zakład

Zapewnienie produktów mięsnych najwyższej jakości wymaga od zakładów stosowania zaawansowanych technologii przetwórstwa. Doskonałym tego przykładem jest działalność przedsiębiorstwa Nifico, które posiadając własną linię rozbioru kurczaka, w ciągu jednego dnia jest w stanie wyprodukować nawet dziesiątki ton wyrobów. Nowoczesne maszyny obsługiwane przez doświadczony i wykwalifikowany personel nie tylko przyśpieszają proces obróbki, ale tez przyczyniają się w dużym stopniu do niższej finalnej ceny towarów. Chcąc jednak zagwarantować produkty drobiowe o pożądanych standardach, należy również zadbać o współpracę z solidnymi dostawcami. Firma Nifico kooperuje więc wyłącznie z zaufanymi fermami, które spełniają wszelkie wymogi sanitarne i weterynaryjne.

Zróżnicowany asortyment

Pracownicy opisywanego zakładu mają pełną świadomość, że mięso drobiowe nie powinno posiadać alergenów czy antybiotyków. Jak podkreśla przedstawiciel zakładu:

Trafiają do nas wyłącznie najwyższej klasy surowce, z których przygotowujemy świeże podudzia, polędwiczki, ćwiartki i grzbiety. Oferujemy ponadto między innymi certyfikowane całości kurczaka, porcje rosołowe, łapki, serca bądź wątróbki. Oprócz surowych produktów dostarczamy na rynek  wyroby panierowane pod marką Maide, stanowiące doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie mają czasu lub chęci spędzać dłuższych chwil w kuchni. Aromatycznie przyprawione Nuggetsy, wingsy czy tendersy wystarczy jedynie podgrzać, aby cieszyć się ich wyjątkowym smakiem.

Podmiot godny zaufania

Przedsiębiorstwo Nifico nieustannie się rozwija. Chociaż większość proponowanych przez nie wyrobów powstaje z drobiu, prowadzi one również sprzedaż burgerów wołowych czy kebabów w rolkach przeznaczonych do punktów gastronomicznych. Klientami zakładu są też największe sieci handlowe w kraju, dzięki czemu jego produkty docierają bezpośrednio do konsumenta. Firma z dbałością podchodzi do kwestii terminowości dostaw, odciążając kontrahentów w wielu kwestiach formalnych. Jej pełni pasji pracownicy sprawnie zorganizują transport towarów także poza granicę kraju, wykorzystując do tego odpowiednio wyposażone pojazdy, gwarantujące utrzymanie pożądanej świeżości mięsa.