Zbliżają się 18. urodziny Twojego dziecka? A może jesteś w trakcie organizacji wesela i zastanawiasz się jakie słodkości zaserwować gościom? Tort to niekwestionowany król każdej imprezy. Powinien zachwycać nie tylko wyglądem, ale i wyważonym smakiem. Tym właśnie wyróżniają się torty na zamówienie z cukierni Ale Ciacho w Kłodzku. Dlaczego warto skusić się na zakup słodkiego arcydzieła ze wspomnianego wyżej lokalu?

Naturalne składniki górą!

Torty na zamówienie z cukierni Ale Ciacho robione są na bazie naturalnych składników. Właścicielka lokalu – Magdalena Kurtasz – nie uznaje żadnych kompromisów, jeśli chodzi o jakość swoich wypieków. W jej kuchni na próżno szukać jaj w proszku, gotowych kremów czy sztucznej bitej śmietany. Pani cukiernik starannie dobiera produkty i chętnie korzysta z usług sprawdzonych, lokalnych dostawców. Samodzielnie tworzy plastyczne masy cukrowe, pasty do dekoracji słodkości i polewy. W efekcie torty z cukierni Ale Ciacho wyróżniają się wyważonym, dopracowanym smakiem i pozbawione są „nutki sztuczności” charakterystycznej dla wypieków produkowanych masowo.

Co istotne, Magdalena Kurtasz do każdego zamówienia podchodzi w sposób indywidualny. Przede wszystkim liczy się dla niej zadowolenie klienta i dopasowanie wypieku do oczekiwań zamawiającego. I to zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu. Torty z cukierni Ale Ciacho to prawdziwe arcydzieła zachwycające kolorystyką, niesztampowym wzornictwem oraz precyzyjnym oddaniem detali. Kiedy taki wypiek ląduje na stole, to aż żal go pokroić! Na szczęście wyjątkowy smak ciasta szybko rekompensuje chwilowe strapienie związane z koniecznością potraktowania tortu nożem.

Co warto wziąć pod uwagę przy składaniu zamówienia na tort?

Tort powinien być dopasowany do charakteru uroczystości. Zupełnie inny wypiek zagości na stole świeżo upieczonej 18-latki, a inny na chrzcie czy pierwszej komunii świętej. W przypadku tortów urodzinowych warto pomyśleć o personalizacji. Wypieki oferowane przez Magdalenę Kurtasz mogą mieć dowolną formę i motyw. Dzieci kochają torty z bohaterami swoich ulubionych kreskówek. Dorośli z kolei nie pogardzą tortem nawiązującym do ich pracy, pasji czy usposobienia. Dla pani cukiernik, która ma niewyczerpalne pokłady kreatywności, nie ma rzeczy niemożliwych.

Kolejną ważną rzeczą jest dobór wielkości tortu do liczby gości. Tu nie może być mowy o pomyłce. Jak wyliczyć, ile porcji ciasta potrzebujesz? Cukiernicy przyjmują zasadę, że na jedną osobę powinien przypaść kawałek tortu o masie 20 dag. Istotne jest też to, by tortu nie zamawiać z dnia na dzień. Zawsze trzeba to robić z odpowiednio dużym wyprzedzeniem. Najlepsze cukiernie mają napięte grafiki, dlatego rezerwacji ciasta warto dokonać na miesiąc przed planowanym wydarzeniem.