Informacje ogólne

Żeby wypiec chrupiące bułeczki potrzebujesz mocno zimnej wody (lodowatej). Taką wodę dostaniesz ze schładzacza Bolid - tyle ile wymaga receptura.

Jest to urządzenie, które samo pobiera wodę z sieci (a latem bywa, że ma ona 15-25 0C) – wychładza ją w przepływie i na wylocie masz już mocno zimną
(od 2-3 0C).

Bolid wytwarza takie urządzenia dla małych i dużych potrzeb (od 100 - 1000 litrów).

W czym jesteśmy lepsi od konkurencji: jest to produkt polski, mamy 24 godziny serwis, dajemy urządzenie zastępcze, a cena jest polska.

Co jeszcze warto wiedzieć o schładzaczach przepływowych Bolid:

Do tego, żeby ustawić dozę i pożądaną temperaturę dozowanej jej mocno zimnej wody najlepiej dokupić do tego mieszacz. Spowoduje on, że na wylocie
ze schładzacza masz taką temperaturę jaką ustawisz. Tutaj też ustawiasz wielkość tej dozy. Doza i temperatura dozowanych porcji lodowatej wody pokazywane są na wyświetlaczu mieszacza.

Jeśli potrzebujesz tylko najniższą temperaturę, to wystarczy sam dozownik. Tutaj możesz ustawić tylko dozę, a odczyt temperatury jest temperaturą wody, którą uzyskujesz na wylewce (nie można jej ustawić).

Co można jeszcze dodać

Urządzenie jest energooszczędne i pracuje tylko wtedy, kiedy lejesz mocno zimną wodę. Ma duży zbiornik, w którym nadbudowuje się lód, który jest akumulatorem chłodu wytwarzanego przez agregat chłodniczy schładzacza.

Taka maszynka jest niezbędna w każdej współczesnej piekarni.

Jest zbudowana z materiałów nierdzewnych - dopuszczonych do kontaktu
z żywnością.

Nie musisz się więc martwić o bezpieczeństwo i jakość wody dozowanej do dzieży.

Dlaczego warto skorzystać z oferty Firmy Bolid

Kupując sprzęt Firmy Bolid, zyskujesz europejską jakość, niezawodność, atrakcyjną cenę, szybki serwis, dostęp do magazynu części, doradztwo techniczne, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny producenta.

Co mamy w sprzedaży ciągłej:

- Modele B300/M, B500/M, B1000/M

- Dozownik model USP-EKO ½”

- Mieszacz model USP-UE-L