Grupa Bang & Bonsomer, jest wiodącym dystrybutorem szerokiej gamy produktów surowców przemysłowych i dodatków, także w zakresie technologii materiałowej.
Oddział firmy w Polsce Bang & Bonsomer Sp. z o.o., zajmuje się m.in. dystrybucją produktów wytwarzanych na bazie surowców karagenowych i alginianowych serii EUROGEL ® oraz wdrażaniem innowacyjnych rozwiązań technologicznych w przemyśle spożywczym.
W naszym portfolio produktowym pojawiły się Teksturaty Białka Grochu, o których można powiedzieć wiele dobrego.
Zalety:
- posiada solidną porcje białka roślinnego od 55 % do 65 %,
- nie zawiera alergenów,
- produkt bez numeru E (czysta etykieta),
- ma zdolności wodochłonne,
- dobrze współpracuje z innymi składnikami: (karageny, algianiany, skrobie, gumy, itp),
- posiada różny granulacje, co zapewnia większe możliwości aplikacyjne,
- jest odpowiedni dla wegan i wegetarian, co pozwala na tworzenie alternatywnych produktów spożywczych.
Rodzaje produktów:
- kawałki z wielkością cząstek: 15 ÷ 25 mm,
- mielone z wielkością cząstek: 2 ÷ 8 mm,
- grys z wielkością cząstek : 0,5 ÷ 2 mm
- proszek z wielkością cząstek : 0,0 ÷ 0,5 mm
Zastosowanie:
- Teksturaty białka grochu wykorzystuje się w różnych segmentach rynku spożywczego:
- sektor mięsny i rybny oraz savoury,
- hybrydowe wyroby (mięso z teksturatami białka grochu),
- produkcja wyrobów wegańskich,
- produkcja żywności wygodnej – dania convenience,
- W przetwórstwie mięsnym teksturaty białka grochu wykorzystuje się jako składniki o zdolnościach zatrzymujących wodę, co redukuje wycieki w wyrobach mięsnych.
- Teksturaty białka grochu można używać w farszach i wsadach mięsnych oraz farszach hybrydowych (mieszanych) jako uzupełnienie składników recepturowych.
- Teksturaty białka grochu są dostępne w różnych granulacjach co pozwala na dobranie odpowiedniej wielkości cząstek białka grochu, które pełnią rolę teskturotwórcze oraz stabilizujące w wyrobach mięsnych, hybrydowych oraz wegańskich.
W naszej ofercie znajdziecie Państwo:
- Karageny oraz alginiany – sektor spożywczy, food grade,
- Japońskie składniki – wzmocnienie smaku UMAMI, zmiękczanie mięsa, przyprawy MISO,
- Paniery - glutenowe i bezglutenowe,
- Teksturowane białko grochu – różne granulacje,
- Błonniki - cytrusowy, marchwiowy, pomidorowy, buraczany, jabłkowy,
- Hydrokoliody – gumy: guar, konjac, tara, LBG, itp. sektor mięsny i rybny oraz savoury,
Zapraszamy do kontaktu!
BANG & BONSOMER Sp. z o.o.
Al. Rzeczypospolitej 2 lok. 9,
02-972 Warszawa
Tel : +48 22 849 29 95
https://eurogum.bangbonsomer.com/