Kebab to jedno z najpopularniejszych dań typu fast food w Polsce. Nic dziwnego, że coraz więcej osób rozważa otwarcie własnego lokalu z tą potrawą w swojej okolicy. Oferując smaczne dania, można być pewnym, że biznes ten przyniesie duże zyski. Na początku warto zainwestować w dobry sprzęt gastronomiczny, który podniesie jakość przyrządzanych potraw. Dowiedz się, czego nie może zabraknąć w Twoim lokalu!

Opiekacze do kebabów

Wśród sprzętu gastronomicznego jednym z najważniejszych jest dobrej jakości opiekacz do kebaba. Jego wielkość powinna zależeć od tego, ile mięsa dziennie będzie zużywane w lokalu. Na rynku dostępne są zarówno gazowe, jak i elektryczne opiekacze. Oba warianty mają swoje wady i zalety.

Gazowy opiekacz do kebaba zasilany jest butlą z gazem, która wymaga regularnej wymiany. Cała instalacja raz na jakiś czas powinna przechodzić przegląd techniczny. Zajmuje on nieco więcej miejsca niż jego elektryczny odpowiednik, dlatego planując rozmieszczenie sprzętów w lokalu, warto mieć to na uwadze.

Opiekacz elektryczny jest urządzeniem zdecydowanie bezpieczniejszym i łatwiejszym w eksploatacji – możesz użyć go w każdym miejscu, w którym nie masz możliwości zainstalowania butli z gazem. Wymaga jednak stałego podłączenia do źródła zasilania, co czyni go zdecydowanie droższą opcją w porównaniu do tego gazowego.

Na co jeszcze zwrócić uwagę?

Jeżeli zależy Ci na przyrządzaniu potraw dobrej jakości, kieruj się specyfikacją urządzenia – ilością stref grzewczych, umiejscowieniem silnika urządzenia, mocą palników lub grzałek. Wybierając opiekacz, nie patrz wyłącznie na jego cenę. Zdarza się, że tańsze urządzenia nie dopiekają dostatecznie dobrze mięsa.
 – mówi ekspert ze sklepu Tigro, oferującego profesjonalny sprzęt do lokali gastronomicznych.

W ofercie tej firmy znajdują się opiekacze do mięsa, dodatki do opiekaczy oraz niezbędne akcesoria kuchenne. Nie zwlekaj i poznaj bliżej jej asortyment – specjaliści pomogą Ci wybrać odpowiednie urządzenia!