Przynoszący zyski lokal gastronomiczny musi być wyposażony w odpowiednio dobrany sprzęt, który wpłynie na szybkość i wygodę pracy, ale również jakość i smak podawanych potraw. Jego wydajność, trwałość, a także jakość i bezawaryjność bezpośrednio przyczynią się do sukcesu restauracji.

Dokonując zakupu sprzętu gastronomicznego warto skorzystać z uwag i porad sprawdzonych producentów oraz dystrybutorów. Odpowiednio dobrany sprzęt to połowa udanego sukcesu w gastronomii. Subiekt Serwis oprócz bezpośredniej sprzedaży oferuje również montaż i uruchomienie urządzeń, a także przeszkolenie z zakresu ich użytkowania.

Jakie urządzenia gastronomiczne będą nam potrzebne?

Wyposażenie kuchni w gastronomii powinno być odpowiednio przemyślane. Przede wszystkim musimy dopasować je do charakterystyki dań, jakie będziemy przygotowywać. Nieodzowne są ciągi kuchenne składające się z trzonów gazowych, frytury, blaty robocze ze stali nierdzewnej, baseny gastronomiczne, a także piece konwekcyjno-parowe bez których w dzisiejszych czasach nie może się obejść duża kuchnia. Ogromne znaczenie w kontekście serwowania żywności ma również chłodnictwo. Chodzi tu o przechowywanie półproduktów jak i gotowych dań przed podaniem klientom. Dzięki temu wszystko będzie świeże i smaczne.

Dlaczego wybieramy sprzęt gastronomiczny najwyższej jakości?

Jak mówi specjalista z firmy Subiekt Serwis:

Warto pamiętać, że urządzenia gastronomiczne są bardzo intensywnie użytkowane. W związku z tym zawsze powinniśmy stawiać na jakość i wytrzymałość. Niestety sprzęty typowo marketowe, nie będą miały odpowiednio dużej mocy, mogą się dużo szybciej zużywać, a ponadto nie są dostosowane gabarytowo do wymagań jakie panują w gastronomii. Profesjonalny sprzęt wysokiej jakości zapewnia trwałość, wytrzymałość i bezawaryjność, co ma ogromne znaczenie w przypadku prowadzenia biznesu.

Wybierając profesjonalny sprzęt możemy uniknąć poważnych awarii, które bywają kosztowne, a dodatkowo prowadzą do przestojów. Zapraszamy do skorzystania z szerokiej oferty asortymentu różnych producentów w naszej firmie, a także do odwiedzenia salonu Partnerskiego Stalgast który mieści się stacjonarnie w Tarnowie. Dysponujemy sporą ekspozycją różnorodnych urządzeń, drobnego sprzętu kuchennego, porcelaną, szkłem, zastawą bufetową. Ponadto oprócz wyposażenia gastronomicznego w swojej ofercie posiadamy wyposażenie sklepowe, poczynając od lad chłodniczych, regałów, krajalnic, maszynek do mięsa, pakowarek, kas fiskalnych oraz wag.