Prowadzenie restauracji nie jest w dzisiejszych czasach łatwym zadaniem. Klienci są coraz bardziej wymagający i oczekują podawania naturalnych, wysokiej jakości produktów. Dlatego, jeśli planujesz ich zachwycić, to koniecznie powinieneś nawiązać współpracę z firmą Ekmek, która specjalizuje się w produkcji chleba pita. Chcesz dowiedzieć się więcej na jej temat? Koniecznie przeczytaj poniższy artykuł!

Ekmek – producent świeżo pieczonego chleba pita

Czasy, w których Polacy nie zwracali uwagi na spożywane produkty, minęły bezpowrotnie. Większość osób trudno oszukać i wyczuwają niskiej jakości artykuły. Jednak zapewne jako właściciel restauracji doskonale o tym wiesz i zdajesz sobie sprawę z tego, jak łatwo stracić dobrą reputację. Dlatego dzisiaj chcielibyśmy opowiedzieć Ci nieco więcej o firmie Ekmek, która specjalizuje się w produkcji naturalnego i świeżo pieczonego chleba pita. Działa ona na rynku od 2015 roku i jej siedziba znajduje się w Woli Mrokowskiej, w województwie mazowieckim.

Wytwarzane przez nas produkty powstają z połączenia drożdży oraz ciasta. Wszystkie są odpowiednio zapakowane, dzięki czemu zachwycają wyjątkowym smakiem, są wilgotne oraz miękkie.

– mówi ekspert. Oferta firmy jest skierowana do klientów indywidualnych, hurtowni i restauracji z Polski i Europy. Warto dodać, że Ekmek zajmuje się także wytwarzaniem bułki tartej, która również może okazać się niezbędna w Twoim lokalu.

Z czym najczęściej podaje się chleb pita?

Chleb pita można podawać na wiele sposobów. Dlatego cieszy się takim powodzeniem między innymi w Grecji, Turcji czy na Cyprze. Najczęściej serwuje się go w formie kebabu lub gyrosu. Może być wypełniony mięsem z drobiu, wołowiny, jagnięciny lub wieprzowiny. Dodaje się do niego także różne warzywa: sałatę, pomidory, ogórki, cebule czy paprykę oraz sery. Innym istotnym dodatkiem są sosy, które nadadzą posiłkowi wyjątkowy smak. Pita ma wiele zastosowań, dlatego prowadząc restaurację, warto pozwolić kucharzowi na tworzenie autorskich dań, które z całą pewnością przypadną do gustu klientom.