Majonez jest artykułem spożywczym dość specyficznym dla naszej kultury i naszego regionu geograficznego. Nawet w samej Europie są państwa, w których, gdy zapytamy o majonez, nikt nie do końca będzie wiedział, o co chodzi. Ze względu na swoje ogromne walory smakowe produkt ten zdobył serca milionów ludzi. Dlatego właśnie producenci postanowili wyprodukować go w wersji roślinnej. Co warto wiedzieć na ten temat?

Niezbędny składnik dań

Tradycyjny majonez od lat jest nieodłącznym składnikiem wielu sałatek lub pysznym dodatkiem do innych dań. Jego smak ceniony jest przede wszystkim za subtelność i delikatność. Niemniej jednak w swojej standardowej wersji, nie jest raczej produktem przeznaczonym dla ludzi dbających o doskonałą figurę. Dzięki nowoczesnym metodom produkcji spożywczej można go nabyć w wersji light. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom swoich klientów, najlepsi producenci majonezu postanowili stworzyć również majonez dla wegan, alergików, osób na dietach itd.. To produkt, który charakteryzuje się użyciem składników jedynie roślinnego pochodzenia. Pojawia się zatem pytanie, czy uda się utrzymać jego wyjątkowy smak? Okazuje się, że jak najbardziej. Dzięki unikalnej mieszance przypraw majonez wegański w niczym nie ustępuje temu standardowemu. Jego dostępność możliwa jest dzięki zaangażowaniu najbardziej renomowanych producentów. Zdecydowanie zalicza się do nich firma Starck’s Food Polska, która dzięki swojemu ogromnemu doświadczeniu, nowoczesnemu wyposażeniu oraz wykwalifikowanej kadrze specjalistów od lat zapewnia wszystkim zainteresowanym wegańską żywność najwyższej jakości. Klienci mogą liczyć nie tylko na miłą atmosferę obsługi, ale przede wszystkim na rzetelność i terminowość realizowanych zleceń. Co jeszcze wyróżnia najlepsze hurtownie spożywcze?

Szeroki zakres usług

Profesjonalni producenci i dostawcy słyną przede wszystkim z niezwykle rozbudowanej oferty asortymentowej i usługowej. Podobnie jest również w tym przypadku. Poza produktem sztandarowym, jakim jest roślinny majonez, można liczyć również na szeroki asortyment sosów. Mowa tu przede wszystkim o sosie czosnkowym, bez którego trudno byłoby wyobrazić sobie pierwsze majowe grillowania. Poza brakiem w składzie produktów pochodzenia zwierzęcego, artykuły spożywcze wyróżnia także brak konserwantów. Jest to o tyle istotne, że wiele badań naukowych potwierdza destrukcyjny wpływ substancji konserwujących na ludzki organizm. Zarówno majonezy, jak i sosy dla wegan czy np. alergików ze względu na minimalną zawartość tłuszczu z powodzeniem mogą być spożywane przez sportowców. To tak naprawdę jedyna szansa, aby nie rezygnować z pełni smaku oraz wymarzonej figury.