Artykuły z kategorii żywność i używki

Czym jest piwo rzemieślnicze i jak należy je pić?

2020-02-19
Piwa rzemieślnicze cechują się wysoką jakości oraz niepowtarzalnym bukietem smakowym. Ich warzeniem na niewielką skalę zajmują się niezależne browary.

Komunia Święta – na jakie menu postawić?

2020-02-14
Po uroczystości Komunii Świętej warto zaprosić gości na prawdziwą staropolską ucztę, pełną między innymi wyjątkowych smaków rybnych – np. pstrąga!

Potrawy kuchni europejskiej

2020-02-13
Nie tylko kuchnia azjatycka czy amerykańska ma nam wiele do zaoferowania. Swoimi przysmakami może się też pochwalić nasza lokalna kuchnia europejska.

Jak założyć własną fermę drobiu?

2020-02-12
Sprawdź jak założyć własną fermę drobiu. Dowiedz się, na jaki sektor postawić w początkowej fazie wzrostu wylęgarni drobiu i jak uzyskać dofinansowanie.

Lager i piwa typu ale – poznaj dwa podstawowe typy fermentacji

2020-02-12
Czym różnią się piwa typu ale i lagery? Jak przebiegają procesy produkcyjne? Czym są górna i dolna fermentacja – jakie występują między nimi różnice?

Dlaczego warto spożywać ryby?

2020-02-12
Ryby są bardzo zdrowe szczególnie ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dowiedz się, dlaczego warto włączyć ryby do codziennego menu.

Hurtownia warzywna – sprawdzony dostawca to podstawa

2020-02-12
Handel warzywami na rynku hurtowym – co należy wiedzieć? Jakie warunki powinna spełniać dobra hurtownia? Gdzie szukać hurtowników? Dowiesz się z artykułu.

Jak przygotowuje się nadruki na tort?

2020-02-12
Szukasz pomysłu na efektowne wypieki z okazji urodzin bliskiej osoby? Sprawdź, jak przygotowuje się przyciągające wzrok gości torty ze spożywczymi nadrukami.

Technika uboju a jakość mięsa

2020-02-11
Ubój, procedury przedubojowe, a następnie obróbka mięsa, znacznie wpływają na jego jakość. Procedury muszą być zatem wykonywane precyzyjnie według norm prawa.

Czym charakteryzuje się wysokiej jakości kawa i herbata?

2020-02-10
W Polsce dużą popularnością cieszą się gorące napoje. Smak kawy i herbaty zależy od ich pochodzenia i sposobów przechowywania. Kliknij i dowiedz się więcej.