Marzy Ci się własna restauracja, ale na ten moment nie mas środków na wynajęcie lokalu i przygotowanie miejsce dla klientów? Nie musisz od razu rezygnować ze swoich marzeń. Możesz przecież pomyśleć o założeniu mobilnego punktu sprzedaży jedzenia, czyli o przygotowaniu Food Trucka z firmą Anovotti, który, nie dość, że jest doskonałą alternatywą dla restauracji, to jeszcze pozwala Ci się przemieszczać i raczyć swoją kuchnią ludzi w całej Polsce, a nawet poza nią.

Jakie jedzenie można sprzedawać w Food Truckach?

Na zlotach Food Trucków można przekonać się, że ich właściciele nie sprzedają jedynie hamburgerów, zapiekanek i frytek belgijskich. Okazuje się, że „jedzenie z samochodów” to doskonała okazja do spróbowania orientalnych smaków kuchni japońskiej, indyjskiej czy tajlandzkiej. Miłośnicy szybkiego jedzenia mogą natomiast nasycić swoje żołądki bardziej tradycyjnymi potrawami, a więc kebabem, hot dogiem, burrito czy angielskim zestawem w postaci ryby z frytkami. Jak widać, na zlotach Food Trucków każdy znajdzie coś dla siebie.

Mobilne punkty sprzedaży jedzenie często oferują również słodkie przekąski, takie jak gofry, lody rzemieślnicze czy domowe ciastka. W Food Truckach z powodzeniem można sprzedawać również kanapki, których smak docenią zarówno osoby, które rano spieszą się o pracy, jak i uczniowie okolicznych szkół, którzy rano nie mają czasu na przygotowanie śniadania, a z chęcią przekąsiliby coś innego niż paczkę chipsów. Jak widać, możliwości są nieograniczone. Należy jedna pamiętać o tym, że zanim Food Truck wyruszy w drogę, należy odpowiednio przygotować jego wnętrze.

Jak przystosować samochód do mobilnej sprzedaży jedzenia?

Warto wiedzieć, że każdy Food Truck musi być urządzony zgodnie z zasadami, którymi rządzi się wykańczanie każdego innego lokalu gastronomicznego. W Twoim mobilnym punkcie sprzedaży jedzenie musi więc znaleźć się nie tylko niezbędny sprzęt, ale również elementy, które zadbają o spełnienie wymogów sanitarnych. Nie można zapomnieć również o odpowiedniej wielkości blacie roboczym, który ułatwi gotowanie wielu posiłków w godzinach szczytu lub na festiwalach.

Dlatego też przygotowanie Food Trucka zarówno do przygotowywania jedzenie, jak i do drogi, warto powierzyć specjalistom. Kompleksowym przygotowaniem przyczep gastronomicznych zajmuje się firma Anovotti, która jest producentem wysokiej jakości food trucków, przyczep handlowych i gastronomicznych. Specjaliści zadbają o kompleksowe wyposażenie Food Trucka w zabudowę meblową oraz profesjonalny sprzęt do gotowania. Dzięki nim możesz po prostu zacząć cieszyć się nowym biznesem.