Właścicielom lokali gastronomicznych zależy, aby serwować jak najlepsze dania, a do tego oprócz wykwalifikowanego kucharza i wysokiej jakości składników, potrzebny jest również odpowiedni sprzęt gastronomiczny. Dzięki niemu sprawnie i szybko można będzie przygotować dania dla klientów. Szeroki wybór urządzeń gastronomicznych znajdziemy w ofercie firmy Gastrochem-Serwis, której pracownicy dodatkowo zajmują się serwisowaniem tych urządzeń.

Rodzaje urządzeń gastronomicznych

Urządzenia gastronomiczne to narzędzia, które pomagają usprawnić prace w lokalach gastronomicznych, hotelach, restauracjach, barach oraz domach wypoczynkowych. Wyposażając lokal w taki sprzęt, należy wziąć pod uwagę wiele czynników, warto więc skorzystać z porady eksperta z firmy Gastrochem-Serwis. Doradzi on właścicielom lokali, jaki sprzęt będzie dla ich biznesu najlepszy, jaki jest okres gwarancyjny i pogwarancyjny oraz jakie środki czystości dobrać do urządzeń. Ważne jest także zużycie energii, dzięki dobraniu odpowiedniego sprzętu, mniej wydadzą właściciele na eksploatację.

W ofercie firmy znajdziemy:

  • urządzenia grzewcze - są częścią tzw. kuchni ciepłej, znajdziemy tutaj: kuchenki, patelnie elektryczne, piece konwekcyjno-parowe, frytkownice, płyty grillowe, grille, bemary, opiekacze i inne. Ważne by były dopasowane do lokalu pod względem jego rozmiaru i funkcjonalności,

  • meble gastronomiczne - sprzęt służący do magazynowania jedzenia: stoły robocze, szafki, wózki, półki i inne,

  • akcesoria kuchenne - ułatwiają i przyspieszają pracę w kuchni, są to: szatkownice, obieraczki, ekspresy do kawy, kruszarki do lodu, blendery, miksery, krajalnice do żywności i inne.

Każdy lokal gastronomiczny musi być kompletnie wyposażony, by mógł gwarantować usługi na najwyższym poziomie. Poza zakupem odpowiedniego sprzętu, należy także zadbać o jego późniejsze serwisowanie.

Serwis urządzeń gastronomicznych

Serwisowanie sprzętu ma wpływ na jego żywotność i stan techniczny. Przekłada się to także pośrednio na jakość oferowanych usług w lokalu gastronomicznym i skraca czas przygotowania posiłków. Przegląd techniczny urządzeń gastronomicznych wykonują specjaliści z firmy Gastrochem-Serwis, którzy potrafią znaleźć usterkę i wymienić wadliwe podzespoły. Pracownicy firmy prowadzą szeroko pojęte działania serwisowe, które obejmują: serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, przegląd okresowy urządzeń i kompletne naprawy. Dodatkowo dostarczają urządzenia w wyznaczone miejsce, montują je i przeprowadzają szkolenia z zakresu obsługi sprzętu. Regularne serwisowanie przez właścicieli lokalów gastronomicznych jest kwestią kluczową, jeżeli chodzi o utrzymanie sprzętu w dobrym stanie technicznym oraz wydłużenie ich żywotności. Dzięki temu nie trzeba będzie inwestować w nowy sprzęt, bo koszty serwisowe są dużo mniejsze.