Ryby dostarczają do ludzkiego organizmu wiele wartości odżywczych. Ceni się je jednak nie tylko ze względu na walory zdrowotne, ale także wyjątkowy smak. Zdecydowanie najsmaczniejsze są ryby wędzone, które poddane właściwej obróbce, zaspokoją podniebienia niemalże każdego. Warto jednak pamiętać, aby tego typu wyrobu nabywać ze sprawdzonego źródła, chociażby firmy Gdańskie Wędzonki.

Ryby wędzone – zdrowie na talerzu

Według statystyk Polacy coraz chętniej sięgają po ryby. Nic w tym jednak dziwnego, gdyż zawierają one duże ilości łatwo przyswajalnego białka, zaś obecne w nich  kwasy omega-3 wspomagają pracę układu krążenia. Nie sposób pominąć faktu, że są one także doskonałym źródłem witaminy D3, zwaną witaminą słońca,  którą w okresie zimowym wiele osób suplementuje, aby wspomóc prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

Jeśli zależy nam na wyjątkowych doznaniach smakowych, szczególnie postawić na ryby wędzone, wyróżniające się specyficznym aromatem i zabarwieniem. Od dziesięciu lat w tego typu obróbce specjalizuje się firma Gdańskie Wędzonki. O wysokiej jakości produktów oferowanych przez powyższe przedsiębiorstwo najlepiej świadczy jego współpraca z sieciami handlowymi oraz licznymi punktami gastronomicznymi. Rybne przysmaki mogą na miejscu zakupić rzecz jasna również klienci indywidualni i to po bardzo korzystnej cenie.

Staranny proces produkcyjny

Wędzarnia Gdańskie Wędzonki bazuje na tradycyjnych metodach przetwórstwa, którym obce są sztuczne konserwanty bądź inne chemiczne specyfiki. Jak podkreśla przedstawiciel zakładu o ugruntowanej pozycji rynkowej:

Bez względu na to, czy wędzimy ryby słodkowodne, czy morskie, wpierw dokładnie je oczyszczamy, a następnie wkładamy do solanki, co zapobiega szybkiemu psuciu się wyrobów. Dopiero po tych czynnościach poddajemy je stosownej obróbce termicznej, podczas której nie dochodzi do utraty cennych makroskładników. Ryby przesiąknięte dymem wędzarniczym to prawdziwa uczta dla zmysłów. Trudno się zatem dziwić, że wielu z nas spożywa je nawet kilka razy w tygodniu,

Opisywana wędzarnia wyróżnia się wśród konkurencyjnych zakładów szerokim asortymentem towarów. Doświadczeni pracownicy firmy dokładają wszelkich starań, aby proponowane wyroby były odpowiednio magazynowe oraz transportowane. Dlatego też do przewozu ryb używają pojazdów wyposażonych w agregaty chłodnicze. Wszystkie dostawy realizują zaś w obrębie wcześniej ustalonych terminów, mając za priorytet satysfakcję interesantów. Bez dwóch zdań jest to przedsiębiorstwo godne polecenia, któremu zaufało już dziesiątki klientów indywidualnych oraz biznesowych.

Pozna ofertę firmy Gdańskie Wędzonki

Gdańskie Wędzonki to firma specjalizująca się w produkcji wyrobów wędzonych, działająca od wielu lat na rynku. W ofercie znajdziemy zarówno wędzone ryby, takie jak makrela, maślana, łosoś, węgorz czy jesiotr, jak i wędliny, w tym szynkę i kiełbasę. Firma oferuje również ser żółty wędzony, tatar z surowego łososia oraz przekąski, takie jak szaszłyk z łososia i ananasem czy koreczki śledziowe i filety śledziowe. Gdańskie Wędzonki stosuje tradycyjne metody wędzenia na zimno oraz na gorąco, dzięki którym wyroby zyskują niepowtarzalny smak. Receptury oparte są na rodzinnych tradycjach, co gwarantuje wysoką jakość produktów.